Objavljen dodatek h Kolektivni pogodbi za dejavnost elektroindustrije Slovenije

V Uradnem listu RS, št. 4/2024 z dne 19.1.2024 je bil objavljen Dodatek št. 16 h Kolektivni pogodbi za dejavnost elektroindustrije Slovenije, ki določa za 5,8 % višje zneske najnižjih osnovnih plače, ki veljajo za delo v januarju 2024 in dalje.

Določeno je tudi, da dijakom in študentom pripada za polni delovni čas obvezne prakse, opravljene v obdobju enega meseca, plačilo v višini 15 % zadnje znane povprečne letne plače zaposlenih v Sloveniji po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, preračunane na mesec.

Spreminja se tudi ureditev poskusnega dela in dopolnjuje 40. člen Kolektivne pogodbe dejavnosti za elektroindustrijo, ki reprezentativnemu sindikatu v družbi, podpisniku te kolektivne pogodbe, omogoča, da novo zaposlenim sodelavcem na organiziran in z vodstvom družbe dogovorjen način, predstavi organiziranost in delovanje sindikata v družbi.

 


Vse objave omenjene kolektivne pogodbe z razlagami, aneksi in tarifnimi prilogami so zbrane na spletni strani ZDS.


 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice