NOVO! Obrazci ZDS in odgovori na najpogostejša vprašanja

Na ZDS smo pripravili različne obrazce in odgovore na nekatera vprašanja v povezavi z uveljavitvijo ukrepov sprejetih za blaženje posledic epidemije koronavirusa.

Strokovne službe Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS) so zbrale odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja v povezavi z ukrepi za blaženje epidemije koronavirusa, ki so dostopna na spletni strani ZDSwww.zds.si/sl/baza-znanja/koronavirus-kljucne-informacije-za-delodajalce/obrazci-in-odgovori-na-najpogostejsa-vprasanja/.

Dokument bomo sproti dopolnjevali z novimi odgovori oziroma pojasnili. O vseh dopolnitvah vas bomo obvestili preko sistema E-obveščanja.

Na spletni strani smo objavili tudi nove obrazce, ki so jih pripravile strokovne službe Združenja delodajalcev Slovenije:

  • Izjava delodajalca o ugotovitvi obstoja višje sile
  • Napotitev na čakanje na delo (skladno z določili ZIUZEOP).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice