Nov Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

V Uradnem listu RS, št. 132/2021 z dne 20.8.2021 je bil objavljen nov Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS.

Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ne prepoveduje več ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom na splošno, temveč so določeni le dodatni pogoji, ki jih ponudniki morajo upoštevati pri izvajanju nekaterih dovoljenih storitev (na primer PCT, priporočila NIJZ, kvadratura).

Odlok pa še vedno v nekaterih primerih določa posamezne omejitve. Te so vezane na obveznost PCT in na omejen obratovalni čas gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program.

Odlok začne veljati 23. avgusta 2021 in velja do vključno 29. avgusta 2021.

Vir: spletna stran https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-prodaje-blaga-in-storitev/, 23.8.2021.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice