Ne spreglejte: Javni razpis za nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti je v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji objavil trinajsti razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021. Za nagrado Horus 2021 se lahko potegujejo profitne in neprofitne osebe vseh velikosti, med njimi podjetja, zavodi, neprofitne in druge organizacije, lokalne skupnosti, osebe javnega prava, novinarji in posamezniki, ki delujejo družbeno odgovorno. Organizatorji nagrajujejo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju. Vprašalnik za prijavitelje je zasnovan v skladu s standardom za družbeno odgovornost ISO26000:2010 ter drugimi aktualnimi evropskimi in slovenskimi usmeritvami. Prijave zbirajo do 15. oktobra letos, nagrade pa bodo podeljene 10. decembra 2021.

Več o razpisu in postopku prijave si lahko preberete na spletni strani: https://www.irdo.si/odprt-je-razpis-za-slovensko-nagrado-za-druzbeno-odgovornost-horus-2021-vloge-oddajte-do-15-10-2021/.

Glavna prednost sodelovanja na razpisu za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021 je ta, da s specializiranim vprašalnikom, usklajenim s smernicami Standarda za družbeno odgovornost ISO26000:2010 in drugimi aktualnimi dokumenti o družbeni odgovornosti, lahko prijavitelji sami analizirajo stanje na tem področju v podjetju oz. organizaciji. Nato lažje pripravijo svojo strategijo družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v organizaciji, pridobijo pa tudi mnenje neodvisnih strokovnjakov o stanju družbene odgovornosti pri pravni osebi.

Družbena odgovornost podjetjem prinaša konkurenčno prednost in pomeni, da se morajo vse organizacije zavedati svojih vplivov na skupnost in naravno okolje ter o tem poročati, ne samo z ekonomskimi, ampak tudi z okoljskimi in družbenimi kazalci. Z letom 2017 morajo velika podjetja v EU, tudi v Sloveniji, v svojih letnih poročilih poročati še o nefinančnih vidikih poslovanja. »Ker se zavedamo prednosti strateškega pristopa pravnih oseb in vključitve družbene odgovornosti v njihovo poslovno prakso, smo že leta 2009 razvili in prvič objavili razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus. To podeljujemo od leta 2009 vsako leto, saj podjetjem in drugim organizacijam prinaša številne koristi,« je ob objavi razpisa poudaril zasl. prof. ddr. Matjaž Mulej, predsednik Strokovno-organizacijskega odbora nagrade Horus.

Vabimo vas, da se prijavite na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021. Razpis je objavljen tukaj.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice