Naslednje izplačilo za začasno čakanje na delo konec avgusta

Zavod RS za zaposlovanje na svoji spletni strani obvešča, da bo naslednje izplačilo za začasno čakanje na delo konec avgusta.

Delodajalci morate oddati zahtevke za povrnitev izplačanih nadomestil plače na ZRSZ portalu za delodajalce do 17. avgusta.

Glede na povečano število klicev v njihovem Kontaktnem centru glede neizplačila subvencij za začasno čakanje na delo za mesec junij opozarjajo delodajalce, ki uveljavljajo povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo, da morate za povrnitev izplačanih nadomestil plače od junija naprej oddati zahtevke na Portalu za delodajalce.

Delodajalci, ki do 26. 7. 2020 niste oddali zahtevka na Portalu in niste oddali REK-obrazcev na FURS do 10. avgusta 2020, niste prejeli povračila za junijsko čakanje na delo.

Delodajalce zato pozivajo, da oddate zahtevek na ZRSZ portalu za delodajalce do 17. avgusta 2020. Naslednje izplačilo za ukrep čakanje na delo za mesec marec, april, maj in junij bo 28. avgusta 2020.

Več informacij: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/naslednje-izplacilo-za-zacasno-cakanje-na-delo-konec-avgusta

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice