Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2017 je prispelo 12 vlog

Razpis za nagrado Horus je objavljen že devetič, častni pokrovitelj nagrade je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije.

Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2017 je do 27. oktobra 2017, ko se je razpis zaključil, prispelo 12 vlog. Od tega je prispelo za kategorijo Strateška nagrada šest vlog, za priznanje za Projekt dve vlogi, za priznanje Press je prispela ena vloga, za kategorijo zavodi in druge organizacije ena vloga in ena vloga za posebna priznanja (splošno) ter ena vloga za posebna priznanja Slovenci v zamejstvu in po svetu. Za kategorijo socialna podjetja, velika podjetja ter novinarji vlog ni bilo.

Vloge so bile v novembru poslane v ocenjevanje različnim neodvisnim strokovnjakom. Ocenjevanje poteka v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. 21. novembra 2017 bodo znani finalisti, podelitev nagrad Horus 2017 pa bo v začetku decembra.

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017 se potegujejo različne pravne osebe in posamezniki. Za Strateško nagrado Horus 2017 se v kategoriji zavodi poteguje Bolnišnica Sežana, v kategoriji mikro podjetja IDentiks kartični sistemi d.o.o., v kategoriji majhna podjetja pa Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. in Javno podjetje Marprom d.o.o.. V kategoriji srednje velika podjetja se za nagrado potegujeta Mariborski vodovod, javno podjetje, d.d. in Varis proizvodnja gotovih kopalnic Lendava d.o.o.. V kategoriji velikih in socialnih podjetij za strateško nagrado prijav ni bilo.

Za priznanje Press kandidira Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Za priznanje za Projekt sta se v kategoriji velika pravna oseba prijavila NLB d.d. in v kategoriji srednje velika pravna oseba Občina Hoče-Slivnica. Za posebno priznanje v kategoriji splošno je predlagan Jurček Nowakk, kategoriji Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu pa Danica Bojković (Danex - Umag d.o.o., Hrvaška). V kategoriji novinarji prijav ni bilo.

Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017 podeljujeta IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer: Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino.

Dodatne informacije:
IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti
mag. Anita Hrast, direktorica
gsm: 031 344 883
e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice