Minimalna plača višja za 12 %

Po navedbi ministra za delo bo novi znesek minimalne plače 1.203,36 EUR, kar je 12 % več kot je znašala minimalna plača za leto 2022. 

Na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je navedeno, da bo Sklep ministra objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije v petek, 13. januarja 2023.

Vir: Spletna stran MDDSZ, 12.1.2022.

Sorodne novice

Znesek minimalne plače za leto 2023 bo znan v januarju 2023

Socialni partnerji so na izredni seji ESS 18.11.2022 nadaljevali z razpravo glede vladnih izhodišč za določitev in uskladitev zneska minimalne plače. Delodajalska in sindikalna stran sta še enkrat predstavili svoja stališča. Minister za delo Luka Mesec je po končanem posvetovanju napovedal, da se bo minimalna plača zvišala v januarju 2023, ob čemer bo upošteval vse z zakonom določene kriterije.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice