Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da so pri ukrepu delnega  povračila nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile prenovili oddajo vloge, to pomeni, da se po novem lahko oddaja vso potrebno dokumentacijo preko Portala za delodajalce.

Dokumenti se pošiljajo za vsako posamezno vlogo. Pri tem opozarjajo, da je vloga  nekoliko oblikovno spremenjena. Nova je ikona za dokumentacijo dokumenatacija ikona.

S klikom na to ikono bodo delodajalci lahko videli prejete dokumente, ki jim jih je Zavod poslal (pozitivne odločbe, pozive za dopolnitev, izjave, pogodbe) in dokumente, ki ste jih poslali Zavodu (vloga, vrnjena izjava, vrnjena pogodba). Dokumentacijo tako ne bo potrebno več pošiljati na njihov elektronski naslov, ampak jo boste lahko oddali preko portala in boste tako imeli boljši pregled.

Če ste Zavodu dokumente za posamezno vlogo že poslali, vam  jih ni potrebno vnovič pošiljati, pač pa bodo stanje uredili na Zavodu.

Za lažjo oddajo vlog so pripravili kratka navodila za oddajo dokumentacije  - vabljeni, da si jih pogledate.

Vir: ZRSZ, https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/lazje-oddajanje-in-boljsi-pregled-nad-dokumentacijo-pri-vlog, 18.1.2021.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice