Lažja oddaja in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za skrajšani delovni čas

ZRZS je na svoji spletni strani 18.3.2021 objavil pojasnila glede lažje oddaje in boljšega pregleda nad dokumentacijo pri vlogi za skrajšani delovni čas. 

Zavod  pojasnjuje, da lahko po novem vso dokumentacijo za delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa oddate ali uredite na portalu za delodajalce. Pri tem Zavod opozarja, da je vloga nekoliko oblikovno spremenjena: za dokumentacijo je na voljo nova ikona.

S klikom nanjo lahko vidite:

  • prejete dokumente, ki vam jih je poslal Zavod (pozitivne sklepe, priloge k sklepu, pozive za dopolnitev, pogodbe, anekse) in
  • dokumente, ki ste jih vi poslali Zavodu (vloga, vrnjena pogodba, vrnjen aneks).

Dokumentacije vam tako ni treba več pošiljati na njihov elektronski naslov. 

► Oddate jo na portalu za delodajalce, kar vam omogoča boljši pregled.

Če ste dokumente že poslali, vam jih ni treba vnovič pošiljati, saj bodo to uredili na Zavodu.

► Poglejte si kratka navodila za oddajo dokumentacije.

 

Celotno besedilo pojasnil Zavoda s povezavami si lahko ogledate na povezavi: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/lazja-oddaja-in-boljsi-pregled-nad-dokumentacijo-pri-vlogi-za-sdc

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice