Javno povabilo Zavoda RS za zaposlovanje: Delovni preizkus 2016

ZRSZ je 29.1.2016 na spletni strani objavil javno povabilo za delodajalce, ki omogoča delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa za brezposelne v starosti 30 let in več, prijavljene pri Zavodu vsaj 6 mesecev. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev oziroma najkasneje do 9. 9. 2016.

Predvidena je vključitev 1.115 brezposelnih, starih 30 let in več, ki so vsaj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi.

 

Delovni preizkus delodajalcem omogoča, da brezposelne iz ciljne skupine povabila preizkusijo in spoznajo na konkretnem delovnem mestu, še preden se odločijo glede njihove zaposlitve. Povrnjeni so upravičeni stroški delovnega preizkusa, udeleženec pa prejme dodatek za aktivnost in za prevoz.
Program traja od najmanj 100 ur do največ 1 meseca. Udeleženec se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu (najmanj 20 ur) preizkuša praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati spremlja največ 5 vključenih udeležencev.

 

Več o povabilu na spletni strani zavoda.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice