Izplačilo regresa za letni dopust v letu 2019

V Uradnem listu RS, št. 28/2019, z dne 3.5.2019, sta bila objavljena Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (ZDoh-2U) in Zakon o spremembi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2F), s katerima je določeno, da se v davčno osnovo in v osnovo za plačilo prispevkov ne všteva regres do višine 100% zadnje znane povprečne plače v RS po podatkih Statističnega urada RS.

Zakona sta začela veljati 4.5.2019, tako, da je od tega dne dalje možno izplačati neobdavčen regres do višine 100% zadnje znane povprečne plače v RS. Tisti delavci, ki so regres do uveljavitve obeh navedenih zakonov že prejeli, bodo že plačano akontacijo dohodnine in preveč plačane prispevke za socialno varnost delojemalca dobili vrnjene na podlagi posebne odločbe FURS-a, ravno tako, pa bodo tudi delodajalcu vrnjeni preveč plačani prispevki delodajalca.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice