Informacija FURS: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?

FURS je objavil dopolnjeno informacijo o ukrepih v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za zaposlene. Z rdečo so označili spremembe, ki so jih objavili 6.4.2020.

"Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) za delodajalce določa tudi ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost. Za izvedbo teh ukrepov pa so predvidene tudi spremembe pri predlaganju REK obrazcev, ki so prikazane v preglednici."

Več informacij, vključno s preglednico, najdete v dokumentu na deli strani in na spletni strani: https://www.gov.si/novice/2020-04-03-delodajalci-katere-ukrepe-v-zvezi-z-delom-in-placevanjem-prispevkov-za-socialno-varnost-za-vase-zaposlene-lahko-izkoristite-in-kako/.

 

Opomba:

Na ZDS nimamo na voljo pojasnila, kje je podlaga za pojasnilo FURS, da velja oprostitev plačila prispevkov od 13. marca do 31. maja 2020 (prvotno je bilo zapisano za marec in april). Podlage v zakonu namreč za to ni. Zadevo preverjamo in bomo takoj, ko prejmemo informacijo, pojasnilo objavili na naši spletni strani.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice