Gospodarstvo enotno za solidarno pomoč in sodelovanje pri obnovi in razvoju

Danes je 14 gospodarskih organizacij na predsednika Vlade Republike Slovenije, dr. Roberta Goloba in ministrsko ekipo naslovilo pismo, v katerem združeno in enotno poudarjamo našo pripravljenost za pomoč pri čim hitrejšem in učinkovitem odpravljanju posledic katastrofalnih poplav in čim prejšnji obnovi. 

V pismu smo se gospodarske organizacije predsedniku Vlade in njegovi ekipi zahvalile za hitro ukrepanje ter izrazile spoštovanje do solidarnosti državljank in državljanov ter hvaležnost vsem intervencijskim službam in številnim podjetjem, ki so se klicu na pomoč takoj odzvala.

Predsedniku vlade smo predlagali tudi čim hitrejše srečanje in poudarili, da je zdaj čas, da se osredotočimo na enotnost in sodelovanje vseh in da želimo v  gospodarstvu sodelovati pri pripravi premišljenih in dolgoročnih odločitev, ki ne bi privedle do dodatnih nepotrebnih pretresov v poslovnem okolju. Okrevanje in obnova bosta dolgotrajen proces in obenem priložnost, da skupaj ustvarimo stabilno in napredno gospodarsko okolje ter oblikujemo trajnostno usmerjeno državo in družbo.

Celotno pismo najdete v priponki levo.

gospodarstvo enotno

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice