Potrdilo o prebolelosti in spremembe pri potrdilu o cepljenju

EU digitalno covid potrdilo o prebolevnosti na osnovi HAG testa na zVem

Od 16. marca naprej lahko vsi, ki so bili od 30. 1. 2022 naprej pozitivni na HAG testu, v zVem aplikaciji kot registrirani uporabniki brezplačno pridobijo EU digitalno covid potrdilo o prebolelosti, ki je veljavno tudi zunaj Slovenije.

Spremembe v EU digitalnem potrdilu o cepljenju

Od 16. marca 2022 so spremembe tudi pri EU digitalnih potrdilih o cepljenju. Tako lahko vsi cepljeni + preboleli + cepljeni z mRNA cepivom (Moderna ali Pfizer), torej CPC kombinacija dogodkov, na portalu zVEM ali v lekarnah pridobijo potrdilo 2/1, ki izkazuje cepljenje s poživitvenim odmerkom in v Sloveniji zaenkrat velja neomejeno. Potrdilo je možno pridobiti za celotno obdobje cepljenja proti covidu-19 v Sloveniji in je na voljo tudi za cepljenja v preteklosti.

Za osebe, ki so bile dvakrat cepljene in nato prebolele (CCP), ali so prebolele in nato bile cepljene (PCC), ni sprememb pri označbi na potrdilu o cepljenju.

Celotna novica je na voljo TUKAJ. 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice