Dopolnjen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

V Uradnem listu RS, št. 171/2021 z dne 28.10.2021 je bil objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Z odlokom je Vlada omogočila več časa za prevzem dodatnih testov za samotestiranje in organizacijo dodatnih testiranj s testi HAG pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti.

Z dopolnitvijo odloka se lekarnam omogočil, da z izdajanjem testov za samotestiranje za vse učence, dijake in študente lahko pričnejo 29. oktobra 2021.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Vir: Spletna stran Vlade RS, 28.10.2021.

Sorodne novice

Nova sprememba Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS, št. 170/2021 z dne 27.10.2021 je bila objavljena sprememba odloka, ki med drugim določajo pogostnost testiranja s testi HAG za samotestiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, dvakrat tedensko samotestiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente in obveznost nošenja mask navkljub izpolnjenemu PC pogoju za dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter v dejavnostih in pri nudenju vseh storitev, kjer prihaja do medosebnega stika.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice