Dopolnjen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

V Uradnem listu RS, št. 147/2021 z dne 14.9.2021 je bil objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Odlok je identičen besedilu odloka, ki je bil objavljen 11. septembra 2021 v Uradnem listu RS št. 146/2021. V novem odloku je dopolnjen le četrti odstavek 5. člena, ki med izjeme po novem šteje tudi osebe, ki opravljajo naloge v sektorju mednarodnega prevoza in Republiko Slovenijo zapustijo v 12 urah po prehodu meje za oskrbo na bencinskih servisih.

Popravljena je tudi končna določba.

Vir: Uradni listSpletna stran Vlade, 15.9.2021.

Sorodne novice

Pogoj PCT velja za vse zaposlene

V Uradnem listu RS, št. 146/2021 z dne 11.9.2021 je bil objavljen odlok, ki začasno določa pogoj PCT, pogoje za ustreznost testa PCR in testa HAG, uporabo testa HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2, uporabo zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih in medosebno razdaljo ter obvezno razkuževanje rok in prezračevanje prostorov.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice