Dodatno sproščanje v rumenih regijah, podaljšanje ukrepov za oranžne in rdeče regije - Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

V Uradnem listu RS, št. 30/2021 z dne 4.3.2021, je bil objavljen Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pojasnjuje, da se z odlokom, ki začne veljati 6. marca 2021 in velja do 12. marca 2021, podaljšuje obdobje veljavnosti obstoječega odloka, kar pomeni, da se izjeme v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko, ki so obarvane oranžno, ohranijo. Zaradi slabih epidemioloških razmer v Obalno-kraški statistični regiji se ohranjajo izjeme na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov. Ta odlok .

Dodatno pa se sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov v statističnih regijah z ugodno epidemiološko sliko, kot je določeno za rumeno fazo sproščanja ukrepov. Ti statistični regiji sta Posavska in Jugovzhodna Slovenija. Del odloka, ki je vezan na sproščanje gostinske dejavnosti v rumeni fazi, torej za Posavsko in Jugovzhodno Slovenijo, velja od 8. marca do vključno 12. marca 2021. 

Vsebina odloka je tudi priloga 1, ki določa higienska navodila pri izvajanju gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (v priponki levo).

Več na: https://www.gov.si/novice/dodatno-sproscanje-v-rumenih-regijah-podaljsanje-ukrepov-za-oranzne-in-rdece-regije/, 4.3.2021.

Objava v Uradnem listu RS: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-0628/odlok-o-zacasni-prepovedi-ponujanja-in-prodajanja-blaga-in-storitev-potrosnikom-v-republiki-sloveniji, 4.3.2021.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice