Dodatno sproščanje ukrepov

V Uradnem listu RS št. 61/2022 z dne 7. 5. 2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati naslednji dan po objavi. 

Skladno z Odlokom zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva za opravljanje dela ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Pogoj PCT še naprej ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Z dodatnim sproščanjem ukrepov v lekarnah več ni obvezna uporaba zaščitnih mask. Nošenje zaščitnih mask pa še ostaja obvezno v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. 

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice