Dodatno pojasnilo glede izračuna povračila nekritih fiksnih stroškov

FURS je objavil dodatno pojasnilo glede izračuna povračila nekritih fiksnih stroškov:

Upravičenost do izplačila ukrepa povračila nekritih fiksnih stroškov se ugotavlja med drugim na podlagi ocenjenega upada prihodkov iz prodaje v upravičenem obdobju ter na podlagi ocenjene neto izgube v upravičenem obdobju. 

Dejanska višina upada prihodkov iz prodaje ter ocenjene izgube se lahko ugotovi šele po poteku upravičenega obdobja, torej šele po vložitvi izjave za izplačilo sredstev za upravičeno obdobje.

Podrobnejše pojasnilo je vključeno v uvodu dokumenta FURS o usmeritvah za izračun izplačila (ali vračila) delnega povračila nekritih fiksnih stroškov.

Vir: https://www.gov.si/novice/2021-04-09-dodatno-pojasnilo-glede-izracuna-povracila-nekritih-fiksnih-stroskov/, 9.4.2021.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice