Delodajalci smo uspeli obraniti, da COVID izolacija ostaja v breme ZZZS in ne delodajalca

Vlada RS je 26. 10. 2022 soglašala s predlogi amandmajev k predlogu Zakona o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni COVID-19 na področju zdravstva.

Ob pripravi predloga zakona so bile upoštevane pripombe splošne in strokovne javnosti, tudi članov Ekonomsko socialnega sveta. Na Združenje delodajalcev Slovenije ZDS smo ostro nasprotovali prenosu kritja sredstev izolacije iz ZZZS na račun delodajalca.

Vlada RS je tako sprejela odločitev, da ukrep izolacije ostaja v skladu z veljavno ureditvijo Zakona o nalezljivih boleznih z razliko, da se financira iz proračuna Republike Slovenije (in ne sredstev delodajalca), in sicer do 31. marca 2023.

 

Vir: Spletna stran Vlade RS, 26.10.2022.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice