Apel ZDS in SLO CRO Poslovnega kluba za izjemo za prehod državne - poslovni razlogi

Obveščamo vas, da smo SLO CRO Poslovni klub in Združenjem delodajalcev Slovenije 11. 1. 2021 na Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije poslali apel, da med izjeme za prehod državne meje ponovno uvrsti poslovne razloge.

Naši člani, tako iz Hrvaške kot iz Slovenije so namreč pri prehodu meje zadnje čase doživeli zaplete ali nelagodne situacije, ko so s potrdili, različnimi vabili in dokazili uveljavljali pravico prehoda državne meje. Menimo, da takšno ravnanje na mejnih prehodih otežuje gospodarsko dejavnost, kar je v teh časih nesprejemljivo. Aktualen odlok, ki po novem dopušča prehod meje z negativnim PCR in  hitrim antigenskim testom je dobrodošel, vendar za vse, ki  vsaj dvakrat tedensko potujejo čez mejo –  to še vedno  predstavlja izgubo dragocenega časa.

Pismo prilagamo v priponki.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice