Združenje delodajalcev Slovenije je bilo 31. maja 2004 uradno sprejeto v Mednarodno organizacijo delodajalcev (IOE), ki je organizirana v okviru Mednarodne organizacije dela (ILO).

IOE je organizacija z največjo reprezentativnostjo zasebnega sektorja na svetu, saj združuje 146 nacionalnih delodajalskih združenj iz 139 držav sveta. S svojim delovanjem zagotavlja, da se v mednarodni politiki dela in socialni politiki ustvarjajo pogoji, ki omogočajo obstoj, razvoj in ustanavljanje podjetij in s novih delovnih mest.

S članstvom v IOE je ZDS prevzelo aktivno vlogo pri oblikovanju mnenj in stališč na področju univerzalnih pravnih, delovnih in socialnih politik. Še pomembnejšo vlogo ima ZDS pri pripravi mednarodnih delovnih in zakonodajnih standardov, dogovorov in priporočil, ki jih izdaja ILO.

IOE Logo

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice