ZVOP-2 in GDPR – varstvo osebnih podatkov po novem

Dodajte v koledar
12:00 - 15:15

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

119,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.
  • 10% popust za prijavo do 1. september 2021.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Dogodek bo potekal HIBRIDNO v živo v predavalnici ZDS na Dimičevi 9 in / ali spletno preko aplikacije Zoom. Udeleženci sami izberejo katera oblika jim najbolj odgovarja in to željo zapišejo v opombo ob prijavi. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Ali veste:
Kakšne pravice ima posameznik (seznanitev, omejitev, izbris, prenosljivost) in kako jih izvajati v praksi?
in
Kako urediti pogodbeno razmerja z zunanjimi izvajalci? 

Odpirajo se mnoga vprašanja glede ZVOP-2, ki prinaša nova pravila glede varstva osebnih podatkov EU. Na spletnem seminarju bodo predstavljene ključne novosti nove uredbe – na razumljiv način boste izvedeli, katere so nove obveznosti za organizacije, kakšne nove pravice prinaša posameznikom, kakšne so zagrožene kazni za kršitve, vsebina uredba pa bo predstavljena s praktičnimi primeri in pojasnili.

🔓 Pojasnili bomo:

  • kakšne so razlike med možnimi pravnimi podlagami za uporabo osebnih podatkov,
  • kako evidentirati dejavnosti obdelave,
  • kako urediti pogodbeno razmerja z zunanjimi izvajalci,
  • katere interne akte morate imeti kakšna naj bo njihova vsebina,
  • kdo mora izvajati ocene učinka in imenovati pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov,
  • kakšne so naloge pooblaščene osebe,
  • kaj uredba zahteva glede tehnične in organizacijske varnosti,
  • katere informacije je treba dati posamezniku,
  • kakšne pravice ima posameznik (seznanitev, omejitev, izbris, prenosljivost) in kako jih izvajati v praksi,
  • kakšne so smernice, kje najti obrazce in koristna priporočila za razumevanje in izvajanje GDPR v praksi.


🔓 Komu je seminar namenjen:

Seminar je namenjen vsem, ki pri svojem delu uporabljate ali odločate o obdelavi osebnih podatkov, zlasti vodstvu, kadrovikom, tržnikom, IT strokovnjakom, računovodjem…

🔓 MNENJA PRETEKLIH UDELEŽENCEV

  • Zelo dobro predavanje in uporabno v praksi.
  • Razumljiva razlaga, dobri praktični primeri.

🔓 NE SPREGLEJTE:

  • Predavanje bo vodil mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke
  • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeležencane ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

gdpr 3324175

🔓 Vsebina:

od teorije do prakse

  • Spremembe glede temeljnih definicij, obsega in načel
  • Spremembe glede dolžnosti upravljavcev
  • Spremembe glede pravic posameznika
    • Pravica do pozabe, omejitve, prenosljivosti podatkov
  • Vgrajeno in privzeto varstvo podatkov
  • Pogodbena obdelava podatkov
  • Evidenca dejavnosti obdelave (»katalogi«)
  • Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov
  • Pooblaščene osebe za varstvo podatkov (»DPO«)
  • Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
  • Informacijska varnost
  • Obveščanje o kršitvah varnosti
  • Prenos osebnih podatkov v tretje države ali mednarodne organizacije
  • Pravna sredstva, odgovornost in kazni
  • Kako razumeti in v praksi izvajati določbe Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov?
  • Kako je z veljavo ZVOP-1 in kaj lahko ureja ZVOP-2?
  • Odprta vprašanja in razprava

Predavatelji

mag. Andrej

mag. Andrej Tomšič

Namestnik Informacijske pooblaščenke

Mag. Andrej Tomšič, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je diplomiral z zagovorom diplomskega dela Informacijske ceste – infrastruktura digitalne ekonomije, strategije in pristopi. Leta 2002 se je zaposlil na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je kot član eEUROPE+ 2003 Statistical Working Group deloval predvsem na področju metrike informacijske družbe in bil član naslednjih teles DG INFSO pri Evropski komisiji: eEUROPE +2003 Statistical Working Group, eAccessibility Expert Group, ENISA National Liaison Officer, eEUROPE 2005/ i2010 ter Safer Internet plus Management Committee. Leta 2006 je magistriral iz informacijsko upravljavskih ved na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pri Informacijskem pooblaščencu je zaposlen od maja 2006, ukvarja pa se predvsem s pravnimi, tehnološkimi in družbeno-ekonomskimi izzivi zasebnosti v informacijski družbi. Informacijskega pooblaščenca zastopa v mednarodni delovni skupini IWGDPT in Article 29 Working Party Technology Subgroup. Opravljen ima tečaj in izpit za vodilnega presojevalca za standard varovanja informacij ISO/IEC 27001:2005.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice