WEBINAR: Zakonsko obvezni delovnopravni akti

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

119,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.  Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Interni akti podjetja so temelj vsake organizacije, na katerih se v nadaljevanju gradijo sistemi za razvoj kadrov. V njih zapišemo jasna pravila delovanja v organizaciji, odgovornosti sodelavcev in njihove pravice. Na webinarju vam bomo podali ključne informacije, kateri akti so zakonsko obvezni ter kateri ključni. Pri posameznem aktu pa bomo izpostavili pomembna področja dobre ureditve, hkrati pa vas opozorili na nove zahteve Zakon o zaščiti prijaviteljev (žvižgačev).

Komu je predavanje namenjeno:
Kadrovikom, direktorjem manjših in srednjih podjetij, računovodjem, poslovnim sekretarjem in drugim osebam, ki v podjetju urejajo kadrovsko dokumentacijo.

laptop 3196481 1921

Program:

 • Ključen namen aktov za poenostavite dela in jasno definiranje pravil
 • Kako vzpostaviti fleksibilno sistemizacijo, ki bo upoštevala trenutno situacijo organizacije, strateške cilje in stanje trga deloven sile
 • Ali je vaša izjava z oceno tveganja skladna z vašo dejavnostjo, procesi in spremembami
 • Preverjanje alkoholiziranosti in uporaba nedovoljenih substanc nista edini izziv Akta o preverjanju zlorab nedovoljenih substanc
 • Kako opredeliti preventivne ukrepe na področju obvladovanja tveganj trpinčenja, nadlegovanja in spolnega nadlegovanja
 • Zakaj organizacija promocije zdravja ne delovnem mestu ne prinaša željene učinke?
 • Ste tudi vi dolžni opredeliti preventivne ukrepe v primeru nasilje tretjih oseb
 • Kako se lotiti izziva varstva osebnih podatkov v organizaciji, da bo to celovito in skladno z GDPR
 • Izziv delovnega časa ni mogoče rešiti zgolj z zapisanim Pravilnikom o delovnem času – predstavili vam bomo celoviti pristop
 • Kdaj je smiselno zapisati pravilnik o letnih dopustih
 • Zakaj si vzpostaviti akt o delu na domu
 • Ste tudi vi zavezani k vzpostavitvi internega akta na podlagi zakona Zakon o zaščiti prijaviteljev (o žvižgačih)
 • Primeri iz prakse

Predavatelji

Andreja

Andreja Samec Koderman

Strokovnjakinja specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov

Z več kot 20 leti izkušenj je specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov. Ima 20 let delovnih izkušenj na področju svetovanja pri razvoju človeških virov, optimizacije kadrovskih procesov in izvedbe kadrovskih projektov na področju sistemizacije, nagrajevanja in kompetenčnih modelov. Uspešno izvaja strokovno mentorstvo kadrovikom na področju vzpostavitve kadrovske pravne varnosti. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev v podjetju (delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape in arhiviranje, interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice