Zakon o čezmejnem izvajanju storitev in Zakon o dohodnini

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

130,00 €

Nečlani ZDS

190,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev. Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca in 10 % popust zgodnjih prijav do 30.4.2019.  Prosimo, da kotizacijo poravnate  pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692.  Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Prijava na dogodek

IZOBRAŽEVANJA - Prijava na izobraževanja

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje?  Pišite nam na e naslov  info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vsebina seminarja:

V Uradnem listu RS 10/2017 je bil objavljen Zakon o čezmejnem izvajanju storitev. Zakon, ki je pričel veljati 1.1.2018 je novost v naši pravni ureditvi, saj do sedaj ni veljala nobena zakonodaja, ki bi urejala to področje.

Na seminarju bo predstavljena vsebina zakona, ki določa pogoje in postopke za napotitev delavcev na delo v tujino. Delodajalci bodo v skladu z novo zakonodajo za delavce, ki jih napotujejo na delo v tujino lahko pridobili A1 obrazec le pod pogojem, da bodo izpolnjevali določene zakonske zahteve. V primerjavi z do sedaj veljavno ureditvijo to predstavlja noviteto pri pridobivanju tega obrazca.

Na seminarju bo predstavljena tudi vsebina Zakona o dohodnini, v delu ki se nanaša na področje davčne obravnave dohodkov delavcev, ki jih delodajalec napoti na delo v tujino. ZDoh-2 ureja davčno obravnavo povračil stroškov v zvezi z delom, ki se v primeru napotitve na delo v tujino ne vštevajo v davčno osnovo prav tako določa izvzem dela dohodka napotenih delavcev iz davčne osnove dohodka, ob izpolnjevanju določenih pogojev.

Delodajalci, ki napotujejo delavce na delo v tujino, se v praksi srečujejo tudi z vprašanji, kako upoštevati določbe mednarodnih pogodb o izogibanju dvojnega obdavčevanja, kako upoštevati v tujini plačan davek in tudi kako pravilno določiti osnovo za obračun prispevkov za socialno varnost. Na izobraževanju bomo odgovorili na navedena vprašanja, prav tako razrešili dileme kaj je primerljiva plača za delo v Republiki Sloveniji.

Opozorili vas bomo tudi na izpolnjevanje in predlaganje REK obrazcev v primeru izplačil dohodkov napotenim delavcem,

Ker je v praksi vse več primerov izvajanja čezmejnih storitev z lastnimi delavci in ker so globe za nespoštovanje zakonodaje s tega področja precej visoke, priporočamo udeležbo.

Komu je seminar namenjen:

Vsem, ki napotujete delavce na delo v tujino oziroma jih nameravate napotiti v bližnji prihodnosti.

NE SPREGLEJTE:

 • Predavanje bosta vodili: Dušanka Uhan, strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov in mag. Maja Skorupan, Kariera d.o.o., ki je sodelovala pri sprejemu Zakona o čezmejnem izvajanju storitev.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca in 10 % popust zgodnjih prijav do 30.4.2019.

Program:

OD 9:00 – 11:00

Predstavitev novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (mag. Maja Skorupan):

 • Pravne podlage
 • Opredelitve pojmov
 • Pogoji čezmejnega izvajanja storitev
 • Pogoji za izdajo potrdila A1

OD 11:00 DO 11:30
odmor

OD 11:30 DO 13:00

Davčna obravnava dohodkov napotenih delavcev (Dušanka Uhan):

 • Osnova za obračun in plačilo akontacije dohodnine od dohodkov delavcev, napotenih na delo v tujino
 • Posebna davčna osnova pri napotitvi na delo v tujino
 • Določbe mednarodnih pogodb o izogibanju dvojnega obdavčevanja in upoštevanje v tujini plačanega davka
 • Osnova za obračun prispevkov za socialno varnost in določitev primerljive plače
 • Povračila stroškov v primeru napotitve na delo v tujino
 • Primeri izpolnjevanja in predlaganja REK obrazcev v primeru izplačil dohodkov napotenim delavcem.

Predavatelji

mag. Maja

mag. Maja Skorupan

Kariera d.o.o.

Mag. Maja Skorupan, direktorica HR procesov, Kariera d.o.o., s pravniškim državnim izpitom, je bila vodja Pravne službe pri Združenju delodajalcev Slovenije. Ima večletne izkušnje s področja delovnega in socialnega prava ter zaposlovanja tujcev. Sodelovala je v skupini za pripravo vsebinskih delodajalskih pogajalskih izhodišč pri reformi trga dela.

Dušanka

Dušanka Uhan

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Dušanka Uhan, strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice