WEBINAR: Hranjenje računovodsko davčne dokumentacije in osnovne informacije o davčno inšpekcijskem nadzoru.

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

119,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Pri arhiviranju računovodskih dokumentov (tako tistih v fizični obliki kot tistih v elektronski) smo dolžni upoštevati različne zakone, kajti del računovodske dokumentacije je podjetnik dolžan hraniti trajno, ostale pa do izpolnitve namena hrambe dokumenta.
In ko smo vso dokumentacijo že ustrezno uredili in arhivirali dobimo obvestilo o pričetku davčno inšpekcijskega nadzora. In kaj sedaj?

archive 1850172

Na seminarju se boste seznanili:

 • z zakonsko podlago v vezi odpiranja, vodenja in arhiviranja knjigovodskih listin in poslovnih knjig,
 • z nujnosti zagotavljanja revizijske sledi
 • s konkretnimi roki hranjenja posamezne računovodsko-davčne dokumentacije v skladu z različnimi zakonskimi določili in
 • z osnovnimi informacijami v vezi davčno inšpekcijskega nadzora (kako se prične, kako poteka, na kaj je potrebno biti pozoren in kako se zaključi).

magnifying 4340698 1921

Program:

1.del - Arhiviranje

 • Knjigovodske listine in poslovne knjige z vidika Pravil skrbnega računovodenja
 • Zagotavljanje revizijske sledi z vidika elektronskih dokumentov, e-računov in papirnatih dokumentov,
 • Roki hranjenja računovodsko – davčne dokumentacije v skladu z različnimi zakonskimi določili.

2.del – Davčno inšpekcijski nadzor

 • Vrste DIN in pričetek
 • Pooblastila uradnih oseb
 • Potek in trajanje DIN
 • Pravice in obveznosti zavezancev

Predavatelji

Vesna

Vesna Bartolj Maver

Preizkušena davčna svetovalka, računovodja in notranja revizorka Računovodstvo davčni raj d.o.o.

Vesna Bartolj Maver, preizkušena davčna svetovalka, računovodja in preizkušena notranja revizorka, z več desetletnimi delovnimi izkušnjami z vodenjem službe računovodstva v velikem slovenskem koncernu. Kot samostojna podjetnica in ustanoviteljica podjetja Računovodsko davčni raj d.o.o. deluje kot svetovalka podjetnikom in upravam družb na področju davčno-računovodske zakonodaje in statusno pravnega preoblikovanja na področju cele Slovenije. Na osnovi dolgoletnih izkušenj in prakse poskuša preko različnih seminarjev slušateljem na praktičen način predstaviti računovodstvo z različnih zornih kotov, konsolidacijo in obdavčitev za različne pravno organizacijske oblike (društva, d.o.o., d.d., s.p., javne in zasebne zavode). Je tudi avtorica številnih računovodskih in davčnih člankov.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice