WEBINAR: Ukrepi delodajalca za zniževanje fluktuacije

Dodajte v koledar
14:00 - 16:00

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

69,00 €

Nečlani ZDS

119,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

 • Kaj lahko delodajalec stori, ko stopnja fluktuacije postane previsoka in prične podjetju povzročati vedno večje stroške, hkrati pa tudi že dejanske motnje v procesu?
 • Kako sistematično obvladovati fluktuacijo –
  • kakšen naj bo ta proces obvladovanja,
  • kateri so potencialni vzroki,
  • kateri so pozitivni in negativni vidiki fluktuacije ter
  • kateri so potencialni ukrepi za zniževanje fluktuacije?

SPLOŠNO O DELAVNICI:

Fluktuacija je v zadnjih letih v porastu v vseh razvitih gospodarstvih sveta, nenazadnje se tudi v Sloveniji vedno več podjetij srečuje z nezdravo fluktuacijo, ki kaže negativne učinke na konkurenčnost in delovanje podjetja. Fluktuacijo ponavadi dojemamo kot nekaj negativnega, čeprav ima tudi nekatere pozitivne vidike. Vsekakor pa moramo biti pozorni na stroške fluktuacije, se jih zavedati in jih znati prepoznati. Predvsem pa moramo biti sposobni prepoznati vzroke fluktuacije. Šele ko poznamo vzroke fluktuacije, lahko pričnemo s pravilnimi aktivnostmi za omejitev le-te. Obstaja kopica potencialnih ukrepov za zniževanje fluktuacije. Glede na to, da so nekatere dejavnosti podvržene izjemno visoki fluktuaciji, pa so nekateri delodajalci to (visoko) fluktuacijo sprejeli kot neizogibno dejstvo in so jo vključili v svojo poslovno strategijo – pri tem gre za t. i. »job-hop« strategijo.

NAMEN DELAVNICE:

Tekom praktično zasnovane delavnice bomo predstavili nekatere izbrane statistične podatke glede fluktuacije. Izpostavili bomo kar nekaj potencialnih vzrokov za fluktuacijo, prav tako se bomo posvetili stroškom fluktuacije. Predstavili bomo nekatere potencialne ukrepe za zniževanje fluktuacije, hkrati pa bomo predstavili korake v sistematičnem obvladovanju fluktuacije. Predstavili bomo tudi t.i. »job-hop« strategijo, ki jo uporabljajo nekaterih delodajalci, ki jemljejo (visoko) fluktuacijo kot neizogibno dejstvo in so jo vključili v svojo poslovno strategijo.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:

Direktorjem podjetij, vodjem in direktorjem kadrovskih služb ter ostalih področij v podjetju, zaposlenim v kadrovski službi, vodjem in zaposlenim na področju izobraževanja in razvoja zaposlenih ter vsem, ki jih tematika zanima.

METODE DELA:

Naše delo bo temeljilo na:

 • podajanju osnovnih spoznanj ob aktivnem sodelovanju udeležencev;
 • praktični predstavitvi metod in orodij;
 • deljenju mnenj, izkušenj ter pogledov;
 • akcijski usmerjenosti, ki bo udeležence spodbudila k uporabi znanj in tehnik pri njihovem praktičnem delu.

Mnenja preteklih udeležencev:

 • Zanimiva tema.
 • Pridobitev dodatnih informacij.
 • Izmenjava praks.

NE SPREGLEJTE:

 • Strokovni izvajalec mag. Klemen Žibret, kadrovski strokovnjak, svetovalec, predavatelj in trener.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca 
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

wire 202237 1922

Program: 

 • Vrste fluktuacije
 • Nekateri statistični podatki o fluktuacij
 • Negativni in pozitivni vidiki fluktuacije
 • Stroški fluktuacije
 • Potencialni vzroki za fluktuacijo
 • Ukrepi za zniževanje fluktuacije
 • Sistematično obvladovanje fluktuacije
 • »Job-hop« strategija

Predavatelji

mag. Klemen

mag. Klemen Žibret

Kadrovski strokovnjak, svetovalec, predavatelj in trener

Klemen Žibret, magister znanosti s področja ekonomije in poslovnih ved. Je izkušen kadrovski strokovnjak, svetovalec, predavatelj in trener. V svoji dosedanji karieri je opravljal vodstvena in vodilna delovna mesta v gospodarstvu v slovenskih in tujih družbah na področju vodenja in organiziranja, upravljanja s človeškimi viri, svetovanja, prodaje ter razvoja zaposlenih. Je član v raznih strokovnih združenjih in vodi različne delovne ter projektne skupine s področja kadrov. Je tudi imenovan oz. habilitiran višješolski in visokošolski predavatelj, avtor več člankov, učbenikov, seminarjev ter učnih gradiv s področja vodenja in organiziranja, človeških virov, inovativnosti, komunikacije ter pisarniškega poslovanja. S strani študentov je bil izbran za naj predavatelja na Višji strokovni šoli DOBA ter večkrat nagrajen z nazivom naj mentor. V zadnjih letih se ukvarja z delovanjem sodobno naravnane kadrovske funkcije, ki deluje kot poslovni partner podjetja in deluje razvojno ter trajnostno in s tem prispeva k zadovoljevanju potreb vseh vključenih deležnikov – tako lastnikov, poslovodstva, kakor tudi zaposlenih. Je tudi soavtor priročnika Združenja delodajalec Slovenije: Akt o sistemizaciji dela – praktični napotki. Na Združenju delodajalec Slovenije od leta 2013 vodi komisijo za plačno politiko.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice