Premagovanje stresa na delovnem mestu

Dodajte v koledar
09:00 - 12:45

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

109,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

PRIJAVA NI MOŽNA!

Dodatne informacije:

Martin Šmalčič,
T: 01/563 48 87
E: martin.smalcic@zds.si

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.  Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Večina ljudi ob besedi stres najprej pomisli na nekaj slabega, negativnega, vendar stres ni vedno samo negativen. Včasih je malo stresa celo dobrodošlo, ker človeka motivira za izpolnitev določene naloge. Problem pa se pojavi, ko je stres premočan, traja preveč dolgo, ali ko se hkrati nakopiči več stresorjev. Vedno je potrebno stopnjo stresa ocenjevati v kontekstu posameznikove zmožnosti oziroma kapacitet za obvladovanje stresa. Te kapacitete so namreč med ljudmi zelo različne, temeljijo tako na nekaterih prirojenih dejavnikih (npr. osebnost, raven energetske opremljenosti), pa tudi na preteklih izkušnjah in širšem socioekonomskem stanju posameznika

Dodaten moment je v spopadanje s stresom vnesla epidemija korona virusa, ki je močno posegla v celotno družbo in tudi v življenje vsakega posameznika, na delovnem, socialnem in zdravstvenem področju. Če je sprva kazalo, da bo težava le prehodna in se bomo kmalu vrnili v običajno življenje, temu ni tako, epidemija traja že skoraj dve leti in ji še kar ni videti konca. Ljudje smo se sicer deloma prilagodili na omejitve in izzive, ki jih je situacija prinesla, a se po tako dolgem času seveda že kažejo posledice v smislu naveličanosti, tesnobnosti, zaskrbljenosti glede prihodnosti, kar vse vodi v povečan stresni odziv.

Namen delavnice je spoznati vire stresa s posebnim ozirom na epidemijo korona virusa, v praktičnem delu oceniti stopnjo svoje obremenitve s stresom in skupaj poiskati najbolj učinkovite načine, kako se s stresom na delovnem mestu in nasploh v življenju čim bolje spopasti.

Mnenja preteklih udeležencev:

 • Zelo dobro podajanje vsebine, izredno dober predavatelj – njegov nastop, znanje, retorika..
 • Predavanje zanimivo, življenjsko.
 • Zelo zanimivo predavanje, podprto s humorjem.
 • Odličen predavatelj, ki poda uporabne, zanimive informacije in resno tematiko podaja z zanimivimi zgodbami.
 • Razumevajoče in konstruktivno predstavljeno predavanje. Zelo priporočam ostalim v podjetju.
 • Zelo dobro predavanje; priporočam čim več podjetjem, da pošljejo koga na to predavanje.
 • Zanimiv predavatelj; dobro podana snov, morda več »praktičnih« napotkov za kadrovske službe.
 • Super predavanje. Predavatelj dobro podkovan in razumljivo predaval.

Ne spreglejte:

 • Predavanje bo vodil prof. dr. Rok Tavčar, vrhunski strokovnjak, zdravnik, specialist psihiater, univerzitetni učitelj na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in zapriseženi sodni izvedenec za področje psihiatrije.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca.
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

hustle and bustle 1738072 1920

◼ Program:

9.00-10.05

 • Predavanje: splošno o stresu, viri stresa

10.05-10.30

 • Delavnica: spoznaj svoj stres

10.30-10.45

 • Odmor

10.45-13.00

 • Predavanje in delavnica: kako obvladati stres

Predavatelji

prof. dr. Rok

prof. dr. Rok Tavčar

zdravnik, specialist psihiater Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana

Prof. dr. Rok Tavčar je zdravnik, specialist psihiater, zaposlen kot vodja Enote za rehabilitacijo na Univerzitetni psihiatrični kiniki Ljubljana. Poleg tega je univerzitetni učitelj na medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani ter zapriseženi sodni izvedenec za področje psihiatrije. Ukvarja se tako s kliničnim delom, kakor tudi z raziskovanjem, predvsem na področju epidemiologije duševnih motenj ter njihovega zdravljenja, pa tudi s pedagoškim delom z dodiplomskimi in podiplomskimi študenti.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice