WEBINAR: POREKLO BLAGA – zakonodaja, pravila, novosti in pričakovanja

Dodajte v koledar
10:00 - 13:00

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

79,00 €

Nečlani ZDS

129,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Poreklo blaga predstavlja »gospodarsko državljanstvo« blaga v mednarodni trgovini, poznavanje pravil o poreklu blaga pa prinaša gospodarskim družbam koristi tako pri uvozu kot tudi pri izvozu.

Na webinarju bomo udeležence seznanili s pravili o poreklu blaga in novostmi na področju porekla blaga. Poudarek bo na sporazumih o prosti trgovini, ki so začeli veljati v letu 2019 (ne bomo pa zanemarili tudi ostalih sporazumov) , dokazilih o poreklu ter pogojih za pridobitev porekla (predvsem kumulaciji porekla blaga). Predstavili pa bomo tudi novosti, ki nas čakajo v bližnji prihodnosti (novo Obvestilo Komisije v zvezi z uporabo Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskih preferencialnih pravilih o poreklu ali protokolov o pravilih o poreklu, ki določajo diagonalno kumulacijo med pogodbenicami k tej konvenciji ter revizija Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskih preferencialnih pravilih o poreklu).

Ne spreglejte:

 • Predavanje bo vodila vrhunska strokovnjakinja na področju porekla blaga!
 • Morebitna vprašanja nam posredujte na naslov info@zds.si, odgovore boste izvedeli na izobraževanju.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: 
  • dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pišite nam na e naslov info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

Zaradi obširne tematike se bomo na seminarju osredotočili na teme in praktične primere, ki jih bodo izbrali slušatelji.

POREKLO2

Program:

 • sporazumi o prosti trgovini (s poudarkom na Sporazumu o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko ter Sporazumu o prosti trgovini med EU in Republiko Singapur),
 • različna dokazila o poreklu, ki se uporabljajo za dokazovanje porekla blaga, ter oznake za ta dokazila, ki se vpišejo v carinsko deklaracijo,
 • pogoji za pridobitev porekla,
 • diagonalna kumulacija in obvestila Komisije (zadnje obvestilo Komisije in novo obvestilo Komisije, ki še ni bilo objavljeno v Uradnem listu EU – objavljeno naj bi bilo v drugi polovici februarja ali v začetku marca 2020),
 • revizija Regionalne konvencije,
 • carinska unija med EU in Turčijo – potrdilo o gibanju blaga A. TR. in status blaga v prostem prometu, načini trgovanja z vsemi posebnostmi,
 • trgovina znotraj držav članic EU in dokazovanje preferencialnega porekla blaga na notranjem trgu EU,
 • primeri iz prakse.

Med spletni predavanjem bo 15 minutni odmor.

Predavatelji

Ana

Ana Maček

Strokovnjakinja na področju porekla blaga.

Predavateljica je vrhunska strokovnjakinja na področju porekla blaga.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice