Odpoved pogodbe o zaposlitvi ­čôŹ

Dodajte v koledar
09:00 - 12:30

WEBINAR ­čĺ╗

Kotizacija

─îlani ZDS

119,00 €

Ne─Źlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJU─îEN!

Vklju─Źuje udele┼żbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:

 • dva ali ve─Ź udele┼żencev -10 %┬ápopust za vsakega udele┼żenca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pri─Źetkom na transakcijski ra─Źun ┼ít. SI56 0201 1001 5672 692.┬áNa podlagi pla─Źila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Prora─Źunski uporabniki vpi┼íite ob elektronski prijavi v polje opombe rok pla─Źila, ob registraciji predlo┼żite naro─Źilnico.

Prijava na dogodek

Prijave┬ásprejemamo┬ádo zapolnitve mest┬áoziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobra┼żevanja, do 10:00 ure. Za morebitna vpra┼íanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave┬á(info@zds.si) upo┼ítevamo do 2 delovnih dni pred za─Źetkom izobra┼żevanja, sicer zara─Źunavamo kotizacijo v celoti.┬á

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobra┼żevanje? Pi┼íite nam na e-naslov┬ámartin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin ┼ámal─Źi─Ź
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal┬ápreko aplikacije Zoom. Za udele┼żbo na webinarju si lahko predhodno nalo┼żite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.┬áNavodila ter povezavo za spremljanje in udele┼żbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporo─Źi izobra┼żevanje

Izobra┼żevanje lahko priporo─Źite svojim znancem, tako, da v polje vpi┼íete elektronski naslov.

pošlji povezavo

contract 4313684o3

Odpoved pogodbe o zaposlitvi┬áje verjetno najkompleksnej┼íe dejanje v okviru urejanja delovnih razmerij in┬ánapa─Źno ravnanje ima obi─Źajno velike in daljnose┼żne negativne u─Źinke.┬áNa┬áprakti─Źnem┬áspletnem seminarju, podprtem s primeri iz predavateljeve prakse in prakse sodi┼í─Ź, z odgovori na konkretna vpra┼íanja ter s konkretnimi napotki glede ravnanja v posameznih primerih ugotovitve nezmo┼żnosti nadaljevanja delovnega razmerja, boste lahko spoznali vse potrebno za zagotovitev tak┼ínega postopka, ki bo omogo─Źal zakonito podajo odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

ÔŚ╝ MNENJA PRETEKLIH UDELE┼ŻENCEV:

 • V┼íe─Ź mi je bilo, da ni bilo suhoparnega nizanja podatkov, ampak se je vse podprlo s primeri iz prakse.
 • Najbolj mi je bilo v┼íe─Ź, da je predavatelj v teorijo vklju─Źil konkretne primere iz prakse.
 • Predavatelj je odli─Źno predaval.
 • Bilo mi je zelo v┼íe─Ź, saj g. ┼áercer predaja dejanske primere.
 • Super odpredavana tema, pohvale g. Mihi.

ÔŚ╝ NE SPREGLEJTE:

 • Predavatelj ima bogate izku┼ínje na podro─Źju urejanja delovnih razmerij in s tem povezanih sporov kot odvetnik in pred tem na razli─Źnih funkcijah v gospodarstvu.
 • Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:┬ádva ali ve─Ź udele┼żencev - 10 % popust┬áza vsakega udele┼żenca.
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pi┼íite nam na e naslov┬áinfo@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu
 • Morebitna vpra┼íanja posredujte na┬áinfo@zds.si┬ánajkasneje tri delovne dni pred izvedbo predavanja, odgovore boste izvedeli na predavanju.

Program:

Obravnavano bo predvsem naslednje:

 • kdaj se sploh lahko poda odpoved pogodbe o zaposlitvi (razlogi) in kateri so potrebni koraki (postopek) pri posamezni vrsti odpovedi;
 • kak┼íni so roki za podajo odpovedi in kdaj za─Źnejo te─Źi;
 • kako vro─Źati odpoved in druge dokumente;
 • kako ravnati v primeru za┼í─Źitenih kategorij delavcev;
 • kak┼íne so s tem povezane pravice delavcev (odpravnina, odpovedni rok, pravice iz brezposelnosti, vloga sindikata, sodno varstvo,...);
 • razre┼íitev prakti─Źnih dilem v zvezi z: uporabo kriterijev pri odpu┼í─Źanju iz poslovnega razloga, merjenjem rezultatov pri nesposobnosti, te┼żo kr┼íitev in razmejitvijo med krivdno in izredno odpovedjo, pravilno izvedbo in odpovedjo poskusnega dela, preverjanjem in dokazovanjem kr┼íitev pri alkoholiziranosti, neupravi─Źeni bolni┼íki odsotnosti, izdaji poslovne skrivnosti itd..

Predavatelji

Miha

Miha Šercer

Miha Šercer Odvetnik

Odvetnik Miha ┼áercer, z bogato prakso urejanja delovnih razmerij in s tem povezanih sporov kot odvetnik in pred tem na razli─Źnih funkcijah v gospodarstvu. Redno predava teme povezane z delovnimi razmerji in je avtor ┼ítevilnih publikacij s tega podro─Źja, vklju─Źno s knjigo Odpoved pogodbe o zaposlitvi in e-Komentarjem ZDR-1.

Informativni obra─Źun pla─Ź

Za vas smo pripravili priro─Źne obrazce za obra─Źun pla─Źe, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obra─Źun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo pla─Źe/dru┼żbenike, ter obra─Źun dohodka po pogodbi o opravljanju za─Źasnega ali ob─Źasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obra─Źun

Bodite na teko─Źem

┼Żelite prejemati e-obvestila o izobra┼żevanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice