WEBINAR: Obvezni zdravstveni prispevek – poročanje na REK-O obrazcu in ostale spremembe REK v 2024

Dodajte v koledar
09:00 - 11:00

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.
  • 10 % dodatnega popusta za zgodnje prijave do 14.1.2024❗

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Za izplačila plač, ki se nanašajo na obdobje od januar 2024 dalje morajo delodajalci za posamezne zaposlene obračunati in plačati obvezni zdravstveni prispevek (v nadaljevanju OZP). Obračun OZP je treba poročati na REK-O obrazcu. Na predavanju vas bomo seznanili z obveznostjo delodajalcev glede obračuna OZP in predstavili praktične primere poročanja plač za obdobje od januar 2024 dalje s poudarkom na pravilnem poročanju z upoštevanjem veljavne zakonodaje.

Preberite več:
Na podlagi Zakona o davčnem postopku in Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev (Pravilnik) morajo izplačevalci dohodkov poročati na obračunu davčnega odtegljaja na katerem opravijo tudi izračun akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Obveznost poročanja je za obdobje od januar dalje 2024 določena tudi za obvezni zdravstveni prispevek (v nadaljevanju OZP), ki je uveden z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-T).

Za izplačila dohodkov (plač), ki se nanašajo na obdobje od januar 2024 dalje je tako na podlagi sprememb Pravilnika REK-O obrazec dopolnjen s poljem za poročanje obveznega zdravstvenega prispevka, prav tako pa je REK-O spremenjen za poročanje plače napotenim na delo v tujino.

Na izobraževanju bodo predstavljene novosti novega OZP, ki jih morajo upoštevati delodajalci, kar bo predstavljeno tudi na primerih.

Seznanili vas bomo tudi z določbami Zakona o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin ki vplivajo na delodajalce v povezavi z uvedenim OZP. Prav tako vas bomo seznanili s spremenjenim načinom obračunavanja prispevkov od dohodkov iz drugega pogodbenega razmerja na podlagi novele Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Izobraževanje je namenjeno računovodjem in osebam, ki sestavljajo REK-O obrazce in bi želeli na tem področju pridobiti dodatna znanja in odgovore na vprašanja, ki se jim zastavljajo pri oddaji REK-O obrazcev.

atrial fibrillation gf96c54399 1920

PROGRAM:

1. Obveznost obračuna obveznega zdravstvenega prispevka

  • Določitev glavnega delodajalca za namene obračuna OZP
  • Kdaj OZP delodajalec ne obračuna

2. Spremembe pri obračunu prispevkov in poročanju na REK-O za delavce, ki so napoteni na delo v tujino

3. Primeri iz prakse:

  • Poročanje izplačila plač za obdobje od januar 2024 dalje na REK-O obrazcu

Predavatelji

Dušanka

Dušanka Uhan

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov. Je diplomirana ekonomistka, strokovnjakinja s področja dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Svojo poklicno pot je začela v računovodstvu srednje velike družbe in pri svojem delu uspešno združuje znanje pridobljeno v gospodarstvu in kasneje v javni upravi. Občasno tudi predava, predvsem področje predlaganje REK obrazcev in dohodki iz delovnega razmerja. Njeno področje dela se torej navezuje predvsem na dohodnino in prispevek za socialno varnost ter predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazci).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice