WEBINAR: Napotitve na delo v tujino - novosti❗

Dodajte v koledar
12:00 - 15:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

139,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

PRIJAVA NI MOŽNA!

Dodatne informacije:

Martin Šmalčič,
T: 01/563 48 87
E: martin.smalcic@zds.si

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Na seminarju bo predstavljena vsebina zakona, ki določa pogoje in postopke za napotitev delavcev na delo v tujino. Delodajalci bodo v skladu z zakonodajo za delavce, ki jih napotujejo na delo v tujino pridobili A1 obrazec le pod pogojem, da bodo izpolnjevali določene zakonske zahteve. V primerjavi s staro ureditvijo to predstavlja noviteto pri pridobivanju tega obrazca.

Novela ZČmIS predstavlja zgolj prenos direktive 2018/957/EU ter odpravo nesorazmernih ukrepov, na katere smo bili opozorjeni s strani Evropske Komisije in ne vsebuje vsebinskih sprememb mimo določb Direktive in Predhodne ocene Evropske Komisije glede slovenskih nacionalnih ukrepov v zvezi s prenosom Direktive 2014/67/EU.

👉 Pregledali bomo:

 • relevantne in veljavne nacionalne ter evropske zakonodaje, ki opredeljujejo pogoje za čezmejno izvajanje storitev z napotenimi delavci.
 • Napotitev delavcev na delo v tujino – v EU oziroma v tretje države in obratno.
 • Pravila koordinacije sistemov socialne varnosti v povezavi s postopki pridobitve potrdil A1 za napotene delavce, ki izvajajo storitve v EU

hand 3285912 1920

◾ PROGRAM:

 • Pregled relevantne in veljavne nacionalne ter evropske zakonodaje, ki opredeljujejo pogoje za čezmejno izvajanje storitev z napotenimi delavci:
 • Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, Zakon o delovnih razmerjih, Zakon o tujcih;
 • Direktiva 96/71/ES, Direktiva 2014/67/ES, Direktiva 2018/957, predpisi s področja koordinacije sistemov socialne varnosti; 
 • Napotitev delavcev na delo v tujino – v EU oziroma v tretje države in obratno 
 • predstavitev pravil, obveznosti in postopkov v okviru čezmejnega izvajanja storitev z napotenimi delavci;
 • napotitev samozaposlenih oseb;
 • posebnosti napotitev delavcev v tretje države.
 • Pravila koordinacije sistemov socialne varnosti v povezavi s postopki pridobitve potrdil A1 za napotene delavce,  ki izvajajo storitve v EU+,
 • novosti.

Predavatelji

Grega

Grega Malec

Sektor za delovne migracije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Grega Malec, ki se s področjem migracij se ukvarja že od leta 1999. V tem času se je v okviru Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ukvarjal s področjem načrtovanja, oblikovanja in izvajanja migracijske politike RS, na ravni Evropske unije pa je od leta 2004 sodeloval pri delu različnih delovnih skupin in institucij EU na področju migracij. Trenutno zaposlen na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Sektor za delovne migracije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice