WEBINAR: Mobing na delovnem mestu

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻 s publikacjo 📚

Kotizacija

Člani ZDS

129,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vse pogosteje opažamo, da je zaposlenim beseda mobing dobro poznana, vendar si jo vsak posameznik pogosto tolmači po svoje. Vsako neželeno vedenje še ni mobing, zato je izjemno pomembno, da delodajalci jasno komunicirajo kaj sploh mobing je. Osveščanje zaposlenih o mobingu je eden izmed ključnih preventivnih ukrepov delodajalca za pravočasno preprečevanje mobinga. Z jasno zavzetim stališčem delodajalca, da mobing ne sodi v njihovo organizacijo, dajemo zaposlenim vedeti, da nam je mar za vzpostavitev zdravega in varnega delovnega okolja. Kako se lotiti vzpostavitve takšnega okolja, pa boste preko predstavljenih praktičnih primerov izvedeli na samem webinarju.

Delodajalec je dolžan zagotavljati takšno delovno okolje, v katerem noben delavec ne bo izpostavljen spolnemu in drugemu nadlegovanju ali trpinčenju s strani delodajalca, predpostavljenih ali sodelavcev. V ta namen mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe za zaščito delavcev pred spolnim in drugim nadlegovanjem ali pred trpinčenjem na delovnem mestu.

Komu je webinar namenjen:

Webinar je namenjen kadrovikom in vsem tistim, ki se ukvarjajo s kadrovskim področjem, vodjem izobraževanj in razvoja, managerjem in vodjem oddelkov.

pressure 62286

👉 Kaj pridobite z udeležbo na webinarju:

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede mobinga na delovnem mestu.
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti.
 • Prejeli boste pojasnila na vaša konkretna vprašanja na seminarju in tudi po njem. Vprašanja že sedaj pričakujemo na info@zds.si, saj bomo le tako lahko seminar prilagodili natanko vašim potrebam.

👉 Ob udeležbi bodo udeleženci prejeli e-publikacijo ZDS z naslovom PREPREČIMO MOBBING - Praktični vodnik za zaposlene in delodajalce z dnevnikom mobbinga !

Mnenja preteklih udeležencev:

 • Izobraževanje je strokovno na visoki ravni in predvsem daje praktiča izhodiša za izvajanje ustreznih prcesov v organizaciji.
 • Hvala za deljenje lastnih izkušenj v Sloveniji, dobro kombinirano znanje iz prakse in iz teorije.

◼ Program:

 • Zakonska ureditev področja mobinga v Sloveniji
 • Tveganja za delodajalca v primeru neupoštevanje zakonskih zahtev
 • Pogosto uporabljene tujke in njihov pomen (mobing, bullying, bossing, staffing)
 • Kdaj govorimo o trpinčenje na delovnem mestu?
 • Kaj definiramo kot spolno nadlegovanje in druge oblike nadlegovanja?
 • Kaj ima skupnega diskriminacija in nadlegovanje?
 • Kdaj govorimo o šikaniranju?
 • Katera so najpogostejša psihosocialna tveganja v organizaciji?
 • Kateri so prvi signali mobinga in kako pravilno odreagirati?
 • Ključni ukrepi za preprečevanje pojavnih oblik mobinga
 • Namen internega akta o preprečevanja mobinga v organizaciji
 • Pravice žrtve mobinga
 • Kaj storiti ob lažni prijavi?
 • Kje delajo delodajalci največje napake pri urejanju tega področja in kako drago jih lahko stanejo?
 • Vloga managenta za vzpostavitev pozitivno naravnanega delovnega okolja
 • Praktičen primer: pristop podjetja k reševanju mobinga

Predavatelji

Andreja

Andreja Samec Koderman

Strokovnjakinja specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov

Z več kot 20 leti izkušenj je specializirana za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov. Ima 20 let delovnih izkušenj na področju svetovanja pri razvoju človeških virov, optimizacije kadrovskih procesov in izvedbe kadrovskih projektov na področju sistemizacije, nagrajevanja in kompetenčnih modelov. Uspešno izvaja strokovno mentorstvo kadrovikom na področju vzpostavitve kadrovske pravne varnosti. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev v podjetju (delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape in arhiviranje, interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice