WEBINAR: Kaj morajo delodajalci vedeti o novih spremembah ZDR-1?

Dodajte v koledar
09:00 - 11:00

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila in na info@zds.si pošljite  naročilnico.

Dodatni termini: 21.11.2023📅 in 24.11.2023 📅

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.  Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

7.11.2023 je DZ RS sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D), ki bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, z izjemo nekaterih členov.

Ker bo novela ZDR-1 stopila v veljavo naslednji dan po objavi, z izjemo nekaterih členov, je namen seminarja seznaniti delodajalce:

 • o novostih, ki jih prinašajo spremembe in dopolnitve ZDR-1,
 • katere novosti veljajo takoj po uveljavitvi, na katere se bodo delodajalci lahko v bodoče pripravili,
 • s katerimi izzivi se bodo delodajalci soočali pri uveljavitvi zakonskih sprememb in priporočila kako in na kaj morajo biti delodajalci pozorni.

O spremembah ZDR-1 boste izvedeli iz prve roke ene od samostojnih pravnih svetovalk Združenja delodajalcev Slovenije, ki sta bili strokovna podpora pri spremembah ZDR-1.

right 2746187 1280

Novosti, ki jih prinaša novela ZDR-1 obsegajo:

 • spremembe in dopolnitve zaradi prenosa Direktive (EU) 2019/1152 o preglednih in predvidljivih delovnih pogojih v Evropski uniji in Direktive (EU) 2019/1158 o usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja staršev in oskrbovalcev v delu, ki se nanaša na izvajanje delovnopravnih pravic in obveznosti;
 • ureditev posebnega varstva za žrtve družinskega nasilja;
 • višje nadomestilo plače agencijskemu delavcu za čas, ko ne dela;
 • nova ureditev pisnega opozorila pred odpovedjo iz krivdnega razloga;
 • ureditev subsidiarne odgovornosti;
 • pravico do odklopa;
 • spremembe na področju posebnega varstva pred odpovedjo za predstavnike delavcev;
 • nekatere druge spremembe.

Trajanje webinarja: 90 minut + 30 minut za Q&A vprašanja.

Predavatelji

Maja

Maja David

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Maja David, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je samostojna pravna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, ki ima izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Svojo karierno pot je začela v gospodarski družbi, kjer je pridobivala najrazličnejše izkušnje kot pravna svetovalka. Je soavtorica publikacije Prestrukturiranje in industrijski odnosi v transportnem sektorju - kako zaposlovati v času krize ter avtorica vzorca Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti z uvodnimi pojasnili.

Lina

Lina Fratnik Andrić

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Lina Fratnik Andrić, je univ. dipl. pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Delovne izkušnje je po opravljeni diplomi na Ljubljanski pravni fakulteti pridobivala v odvetništvu, od leta 2018 pa je zaposlena Združenju delodajalcev Slovenije, kot samostojna pravna svetovalka. Ima večletne izkušnje s svetovanji na področju delovnega prava in je avtorica strokovnih prispevkov.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice