WEBINAR: Disciplinski postopek po ZDR

Dodajte v koledar
09:00 - 11:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

99,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. 

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

ZDR ureja disciplinski postopek kot posebni postopek, ki ga delodajalec sproži zoper delavca zaradi kršitev pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja in disciplinsko odgovornega delavca ustrezno sankcionira na način, da ne poseže po skrajnem ukrepu – redni ali izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi delavcu.

Na krajšem seminarju se bodo udeleženci lahko seznanili s postopkom disciplinske odgovornosti po ZDR in sodno prakso na tem področju. Na seminarju bo predstavljena publikacija ZDS, ki vsebuje vzorec Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti, ki je splošni akt delodajalca, s katerim bo delodajalec v kolikor bo želel lahko uredil postopek ugotavljanja disciplinske odgovornosti, disciplinske sankcije in izvrševanje le teh upoštevajoč morebitna druga pravila in okoliščine, ki veljajo zanj.

Ne spreglejte:

  • Udeleženci boste prejeli publikacijo Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti (k publikaciji pa so priloženi naslednji vzorci: vzorec pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti, vzorec pisne seznanitve z očitanimi kršitvami in poziv k podaji izjave, vzorec zapisnika o izjavi delavca v postopku ugotavljanja disciplinske odgovornosti in vzorec sklepa o disciplinski odgovornosti delavca.) Več o publikacijah.
  • Predavateljica ima večletne izkušnje na področju delovnega in socialnega prava, kot predavateljica in svetovalka in je tudi avtorica Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti.
  • Po končanem predavanju se lahko člani ZDS z morebitnimi dodatnimi vprašanji obrnete na predavateljico vsak dan med 10:00 in 12:00 uro (tel.št. 01/563 48 80) ali pišete na delodajalci@zds.si.

the labour code 3520806 1920

Program:

  • predstavitev disciplinske odgovornosti po ZDR-1,
  • predstavitev sodne prakse na področju disciplinske odgovornosti,
  • predstavitev Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti in ostalih vzorcev.

Predavatelji

Maja

Maja David

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Maja David, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je samostojna pravna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, ki ima izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Svojo karierno pot je začela v gospodarski družbi, kjer je pridobivala najrazličnejše izkušnje kot pravna svetovalka. Je soavtorica publikacije Prestrukturiranje in industrijski odnosi v transportnem sektorju - kako zaposlovati v času krize ter avtorica vzorca Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti z uvodnimi pojasnili.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice