WEBINAR: Atipične oblike dela po ZDR-1

Dodajte v koledar
08:00 - 12:00

WEBINAR 💻

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

119,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca ter

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Zakon o delovnih razmerjih določa atipične oblik dela, ki odstopajo od tipične oblike dela, ki predstavlja sklepanje delovnega razmerja za nedoločen čas, s polnim delovnim časom, na sedežu oz. v prostorih delodajalca ter z enim samim delodajalcem.  

Na seminarju se bodo udeleženci lahko seznanili s posameznimi oblikami pogodb o zaposlitvi, ki odstopajo od klasičnega delovnega razmerja in spoznali, kdaj je mogoče sklepati t.i. individualne pogodbe o zaposlitvi, skleniti pogodbo o zaposlitvi za določen čas, kakšne so posebnosti agencijskega dela, na kaj mora biti delodajalec pozoren pri sklepanju pogodb o zaposlitvi zaradi opravljanje dela na domu, kdaj mora delodajalec delavcu omogočiti opravljanje dela po pogodbi o zaposlitvi s krajšim delovnim časom in pridobili druge uporabne informacije, ki se nanašajo na atipične oblik dela po Zakonu o delovnih razmerjih-1. Dotaknili se bomo tudi instituta ekonomsko odvisnih oseb in pregledali kazenske določbe, ki jih Zakon o delovnih razmerjih-1 določa za kršitev obveznosti, ki se nanašajo na atipične oblike opravljanja dela.

contract 4313684 19202

VSEBINA:

Seminar je razdeljen na dva sklopa, v katerem so predstavljene naslednje atipične oblike dela po ZDR-1:

9.00 - 10.30
Prvi del seminarja bo obsegal predstavitev:

  • pogodbe o zaposlitvi za določen čas,
  • pogodbe o zaposlitvi med delavcem in delodajalcem, ki opravlja dejavnost zagotavljanja dela delavcev drugemu uporabniku,
  • pogodba o zaposlitvi s poslovodnimi osebami ali prokuristi in z vodilnimi delavci.

10.30 – 11.00
Odmor

11.00 – 12.30

Drugi del seminarja bo obsegal predstavitev:

  • pogodbe o zaposlitvi zaradi opravljanja javnih del,
  • pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom,
  • pogodbo o zaposlitvi za opravljanje dela na domu ,
  • institut ekonomsko odvisne osebe.

Predavatelji

Lina

Lina Fratnik Andrić

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Lina Fratnik Andrić, je univ. dipl. pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom. Delovne izkušnje je po opravljeni diplomi na Ljubljanski pravni fakulteti pridobivala v odvetništvu, od leta 2018 pa je zaposlena Združenju delodajalcev Slovenije, kot samostojna pravna svetovalka. Ima večletne izkušnje s svetovanji na področju delovnega prava in je avtorica strokovnih prispevkov.

Maja

Maja David

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Maja David, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je samostojna pravna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, ki ima izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Svojo karierno pot je začela v gospodarski družbi, kjer je pridobivala najrazličnejše izkušnje kot pravna svetovalka. Je soavtorica publikacije Prestrukturiranje in industrijski odnosi v transportnem sektorju - kako zaposlovati v času krize ter avtorica vzorca Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti z uvodnimi pojasnili.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice