WEBINAR: Predlaganje in popravljanje REK-O obrazcev (tudi novosti pri poročanja od januar 2024 dalje)

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

129,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

  • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki plačate e-račun po po izdaji končnega računa v 30 dneh,  pošljite pa naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Na podlagi Zakona o davčnem postopku Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev (Pravilnik) morajo izplačevalci dohodkov poročati na obračunu davčnega odtegljaja na katerem opravijo tudi izračun akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Pri izpolnjevanju REK obrazca je pomembna pravilna opredelitev izplačanega dohodka in v povezavi s tem pravilen obračun pripadajočih davčnih obveznosti.

Za izplačila od januar 2024 dalje je na podlagi sprememb Pravilnika REK-O obrazec dopolnjen s poljem za poročanje obveznega zdravstvenega prispevka, prav tako spremenjen za poročanje plače napotenim na delo v tujino. Na predavanju vas bomo seznanili predvsem s praktičnimi primeri poročanja dohodkov s poudarkom na pravilnem poročanju z upoštevanjem veljavne zakonodaje s področja dohodnine in prispevkov za socialno varnost.

Na primerih vas bomo seznanili tudi z novim načinom oddajanja popravkov REK-O in predlaganjem REK-O obrazcev na podlagi samoprijave ter aktivnostmi, ki jih mora izplačevalec dohodka izvesti, če dobi obvestilo, da je REK-O ustavljen in čaka na kontrolo.

Izobraževanje je namenjeno računovodjem in osebam, ki sestavljajo REK-O obrazce in bi želeli na tem področju pridobiti dodatna znanja in odgovore na vprašanja, ki se jim zastavljajo pri oddaji REK-O obrazcev.

Cilj izobraževanja je seznaniti se z:

  • obračunom davčnega odtegljaja – REK-O obrazcem,
  • spremembami pri popravljanja predloženih REK-O obrazcev.

calculator 723925 1921

PROGRAM:

1. Primeri iz prakse

  • več primerov sestavitve REK-O obrazca ob izplačilu plače, pri čemer bodo predstavljene posebnosti zaradi oprostitve plačila prispevkov in posebnosti, ki vplivajo na poročanje v poljih M ter poljih S.
  • poročanje podatkov o obveznem zdravstvenem prispevku
  • sestavitev REK-O obrazca ob izplačilu plače napotenemu delavcu,
  • sestavitev REK-O obrazca ob izplačilu plače v invalidskem podjetju,
  • sestavitev REK-O obrazca ob izplačilu regresa,
  • sestavitev REK obrazca ob izplačilu dohodkov iz drugega pogodbenega razmerja in plačila za obvezno prakso.

2. Popravljanje poročanih podatkov in samoprijava

Trajanje od 9. do 11:15. + 30 minut za dodatna vprašanja udeležencev.

Predavatelji

Dušanka

Dušanka Uhan

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov. Je diplomirana ekonomistka, strokovnjakinja s področja dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Svojo poklicno pot je začela v računovodstvu srednje velike družbe in pri svojem delu uspešno združuje znanje pridobljeno v gospodarstvu in kasneje v javni upravi. Občasno tudi predava, predvsem področje predlaganje REK obrazcev in dohodki iz delovnega razmerja. Njeno področje dela se torej navezuje predvsem na dohodnino in prispevek za socialno varnost ter predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazci).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice