Vloga in pristojnosti Inšpektorata za delo v času epidemije

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

Webinar 💻

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

V času epidemije so še posebej aktualna vprašanja zakonskih možnosti delovne inšpekcije za ukrepanje na trgu dela. Je trenutna pravna ureditev ustrezna in praksa učinkovita? Veliko je nejasnosti, kako zagotoviti varno delovno okolje doma oziroma na daljavo; ravno tako so se pojavila številna vprašanja pri izvajanju t.i. koronskih ukrepov. Osredotočili se bomo na možnosti in prakso inšpektorjev za delo ob ugotovljenih nepravilnosti ter podali smernice za njihovo preprečevanje.

Dobrodošla so vaša vprašanja, ki jih lahko pošljete vnaprej na naslov info@zds.si.

Z vami bosta:
dr. Valentina Franca, izredna profesorica na Fakulteti za upravo
ga. Alenka Fritz Kolbe, vodja Območne enote Ljubljana Inšpektorata za delo

customer g0bf81d153 1920

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi  

Webinar je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Predavatelji

dr. Valentina

dr. Valentina Franca

Izredna profesorica, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani.

Dr. Valentina Franca je izredna profesorica na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani in specializirana za področje odnosov med delavskimi predstavništvi in delodajalci. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter članica mednarodnih strokovnih skupin, med drugim je nacionalna predstavnica v Worker Participation Network pri inštitutu ETUI v Bruslju.

Alenka

Alenka Fritz Kolbe

Inšpektorica za delo Inšpektorat RS za delo

Alenka Fritz Kolbe je inšpektorica za delo na Inšpektoratu Republike Slovenije za delo (IRDS) ter vodja Območne enot Ljubljana. Vodi in koordinira delo 20-tih inšpektorjev na področju delovnih razmerij in varnosti in zdravja pri delu. Pri svojem delu se osredotoča na iskanje praktičnih rešitev za izboljšanje učinkovitosti dela na IRSD ter na motiviranje zaposlenih.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice