WEBINAR: Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja

Dodajte v koledar
09:00 - 11:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

89,00 €

Nečlani ZDS

129,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, in pošljite naročilnico na e-naslov info@zds.si .

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 14:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. Neplačan predračun ne pomeni samodejne odjave od dogodka. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Na seminarju se bodo udeleženci seznanili s pravno ureditvijo področja usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Predstavili bomo ureditev tega področja na mednarodnem nivoju in z vidika  Zakona o delovnih razmerjih ter predstavili nameravane spremembe Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki se nanašajo na področje usklajevanja.

Seminar bo obsegal predstavitev pravic, ki pripadajo delavcem na podlagi nosečnosti in starševstva v postopku zaposlovanja in v času trajanja delovnega razmerja.

Dotaknili se bomo tudi določb:

 • ki zadevajo delovni čas te kategorije delavcev,
 • določb o letnem dopustu,
 • zaposlitvi za krajši delovni čas zaradi starševstva,
 • pravnega varstva pred odpovedjo, ki pripada staršem in druge določbe, ki se nanašajo na področje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

V okviru seminarja bodo predstavljene tudi pomembnejše sodne odločbe, ki obravnavajo izpostavljene tematike.

work life balance gb763787d1 1920

PROGRAM:

Seminar bo obsegal predstavitev: 

 • delovnopravna ureditve področja usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja (mednarodna ureditev, ureditev EU, ureditev v RS),
 • prihajajoče sprememba ZSDP-1,
 • varstva delavcev zaradi nosečnosti in starševstva v postopku zaposlovanja in trajanja zaposlitve,
 • pogodbe o zaposlitvi za krajši delovni čas zaradi starševstva,
 • varstvenih določb o delovnem času, določb o letnem dopustu, odpovedi,
 • sodne prakse na področju usklajevanja,
 • kazenskih določb ZDR-1, ki zadevajo starševstvo.

Predavatelji

Maja

Maja David

Samostojna pravna svetovalka Združenje delodajalcev Slovenije

Maja David, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je samostojna pravna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, ki ima izkušnje s področja delovnega in socialnega prava. Svojo karierno pot je začela v gospodarski družbi, kjer je pridobivala najrazličnejše izkušnje kot pravna svetovalka. Je soavtorica publikacije Prestrukturiranje in industrijski odnosi v transportnem sektorju - kako zaposlovati v času krize ter avtorica vzorca Pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti z uvodnimi pojasnili.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice