Razumevanje motivacije

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

WEBINAR

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Motivacija je zagotovo pojem, ki je najpogosteje narobe razumljen. Pomislite, kolikokrat ste za koga rekli, da ni motiviran in ob tem nerazumevajoče zmajevali z glavo. V zasebnem življenju je to lahko manjši (brez zamere, ampak to, da otrok ne pospravi svoje sobe točno takrat in točno tako, kot smo hoteli, ni življenjskega pomena) ali večji problem. Nam bolj pomemben kontekst je, ko se razumevanje motivacije prenese v organizacijsko okolje. 

Motivirani smo vsak trenutek našega življenja in brez motivacije se ne bi niti premikali. Motivacija je zavestno in nezavedno usmerjanje virov posameznika v smeri doseganja ciljev. Svoj čas, energijo, denar in druge vire, ki jih imamo, namenimo za tiste stvari, ki so nam pomembne in odvisno od posameznika žal to ni vedno v skladu s pričakovanji. Namesto pomanjkanje motivacije bi zato predlagal termin smer motivacije.  

Cilj delavnice bo, kako vplivati nase in na druge, da motivacijo usmerimo proti cilju namesto stran od njega. 

Teorijo bomo obogatili s primeri iz poslovnih in zasebnih okolij, s katerimi bodo udeleženci razumeli procese, ki se dogajajo v ljudeh v različnih kontekstih. Z modeli, orodji in praktično vadbo jih bodo lahko spreminjali in aktivno prenesli v praktično izvedbo.  

 

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi  

Dogodek je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Program:

  • Kaj je motivacija in gradniki motivacije? 
  • Motivirani smo 24/7, le da imamo različne motivacije.  
  • Človeške potrebe. 
  • Psihološke potrebe 
  • Spremembe in odziv na spremembe 
  • Vrednote 
  • Medgeneracijska različnost in sodelovanje 
  • Vloga denarja pri motivaciji 

Predavatelji

Denis

Denis Hilčer

Poslovni trener in coach Kadroom d.o.o.

Poslovni trener in coach, ki izvaja treninge in coachinge na področjih organizacijskega razvoja in osebne rasti. Organizacijam in posameznikom pomaga pri doseganju sprememb na področju posla, življenjskih situacij ter dojemanju sebe, drugih in sveta okrog njih. Dela z organizacijami in posamezniki, ki so motivirani za to, da dosežejo rezultat, ki so si ga zastavili kot cilj. Pri delu s klienti ali skupino poskrbi za njihovo varnost, preveri njihova doživljanja in zagotovi, da treninge in/ali coachinge zapustijo v OK stanju. Prav tako zagotovi vse potrebne razlage in poda informacije, da so vsa vprašanja in nejasnosti razrešene. Posledica rezultatov so nova, boljša doživljanja sebe, drugih in sveta okrog nas. V organizacijskem okolju je merilo učinkovitost, v delu z individualnimi osebami pa avtonomija in zdravje.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice