Prejemki iz delovnih razmerij: najpogostejša vprašanja iz prakse – 2. del

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Sejna soba – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

90,00 €

Nečlani ZDS

135,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na delavnici, gradivo in pogostitev med odmorom. Udeleženci bodo na delavnici prejeli zbir osnovnih oz. enostavnejših vprašanj in odgovorov, vezanih na tematiko delavnice, ki jih vsakodnevno spremlja naša svetovalna strokovna služba.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca. Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Prijava na dogodek

IZOBRAŽEVANJA - Prijava na izobraževanja

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje?  Pišite nam na e naslov  info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Splošno o delavnici:

 • Delavec ni dosegel pričakovanih delovnih rezultatov. Ali mu lahko delodajalec zniža plačo?

 • Delavec je bil ves mesec na bolniški. Ali mu moramo za ta čas izplačati dodatek za delovno dobo?

 • Kakšna je osnova za odpravnino delavcu, ki je pri delodajalcu zaposlen s krajšim delovnim časom?

V kolikor se tudi sami soočate z zgoraj navedenimi in podobnimi vprašanji, vas vabimo, da se nam pridružite na delavnici »Prejemki iz delovnih razmerij: najpogostejša vprašanja iz prakse – 2. del«.

Delavnica predstavlja nadaljevanje 1. dela delavnice in je namenjena tistim, ki želijo svoje znanje o področju prejemkov iz delovnih razmerij nadgraditi.

V uvodu bodo na kratko povzete teoretične podlage za obračun prejemkov (zakoni, izvršilni predpisi, kolektivne pogodbe,..). V nadaljevanju pa bodo udeležencem predstavljeni zahtevnejši praktični primeri, ki temeljijo na mnenjih strokovnih služb ZDS, mnenjih drugih institucij ter sodni praksi. Poiskali bomo odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja ter mnoga druga vprašanja. Vsebine bodo obravnavane predvsem z delovno-pravnega vidika oziroma vidika pravic in obveznosti, obravnava pa bo omejena na zasebni sektor.

Prijavljeni na delavnico nam lahko predhodno svoja vprašanja pošljejo po elektronski pošti na naslov info@zds.si.

Cilj delavnice:

je udeležence seznaniti z zahtevnejšimi primeri s področja prejemkov iz delovnih razmerij.

Komu je delavnica namenjena:

Delavnica je namenjena začetnikom oziroma tistim, ki se želijo seznaniti z osnovami s področja prejemkov iz delovnih razmerij.

NE SPREGLEJTE:

 • Predavateljica ima večletne izkušnje na področju prejemkov iz delovnih razmerij, kot predavateljica in svetovalka in je avtorica številnih strokovnih publikacij.
 • Z gradivom boste prejeli zbir osnovnih oz. enostavnejših vprašanj in odgovorov, vezanih na tematiko delavnice, ki jih vsakodnevno spremlja svetovalna strokovna služba ZDS.
 • Po končanem predavanju se lahko člani ZDS z morebitnimi dodatnimi vprašanji obrnete na predavateljico vsak dan med 10:00 in 12:00 uro (tel.št. 01/563 48 80) ali pišete na delodajalci@zds.si.
 • Delavnica »Prejemki iz delovnih razmerij: najpogostejša vprašanja iz prakse – 1. del« je razpisana v ponedeljek, 20.5.2019. Več na povezavi.
 • Izobraževanje ali svetovanje na razpisano tematiko izvajamo tudi za zaključene skupine v podjetju! Želite ponudbo? Pišite nam na frida.bertoncel@zds.si ali pokličite 01/563 48 87.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca.

 

Program delavnice:

Od 9:00 do 13:00 ure

 • kratek povzetek teoretičnih podlag za obračun prejemkov
 • praktični primeri (višja raven)
  • plače (minimalna plača, osnovna plača, dodatki, stimulacija, 13. plača,…)
  • nadomestila plače (opravičene odsotnosti z dela, osnova za izračun nadomestila plače,…)
  • povračila stroškov v zvezi z delom (prehrana, prevoz, službena potovanja, delo na terenu,…)
  • drugi osebni prejemki (regres, odpravnina, jubilejna nagrada, solidarnostna pomoč,…)

Odmor je predviden ob 10.30 uri.

Predavatelji

Nataša

Nataša Peterca

Samostojna svetovalka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Nataša Peterca je samostojna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, specializirana za področje prejemkov iz delovnih razmerij. Ima večletne izkušnje s svetovanji in predavanji in je avtorica ter soavtorica strokovnih prispevkov in publikacij s področja, ki ga pokriva.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice