Prednosti in izzivi dela preko spletnih platform

Dodajte v koledar
10:00 - 11:30

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Udeležba je brezplačna.

Prijava na dogodek

Rok prijave:  Vaše prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10. ure.

Odjave:  Prosimo, da nam morebitno odsotnost sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si v izogib pripravi gradiva in pogostitve ter s tem omogočite udeležbo zainteresiranim.

 

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Veste, kaj točno pomeni delo preko spletnih platform?

Združenje delodajalcev Slovenije izvaja projekt »Pogajalska šola – Usposabljanje delodajalcev za socialni dialog (Pogajalska šola 2)«, katerega namen je krepiti kapacitete socialnih partnerjev za učinkovitejša pogajanja na nacionalni, panožni in podjetniški ravni. V ta namen organizira sklop delavnic.

Na tokratni delavnici bo dr. Valentina Franca predstavila, kaj dejansko pomeni oziroma kaj razumemo pod delom preko spletnih platform.

Razmejila bo pojme kot so delo na zahtevo (on-demand work), množično delo (crowd-work), "product placement" v spletnih socialnih omrežij. Pri slednjem bo predstavljeno tudi delo t.i. "influencerjev" oziroma vplivnežev ter kakšne posledice čutimo na trgu dela zaradi teh aktivnosti (npr. manjša zainteresiranost za zaposlitev ipd.).

Predstavljeni bodo praktični primeri za vsako obliko dela preko spletnih platform: Uber, Uberates, Deliveroo, Foodora, Beeping (on-demand work); Upwork, TaskRabbit, Mechanicaltruck (crowdwork); delo prek Instagrama, Youtuba s strani "influencerjev" (product-placement v spletnih socialnih omrežjih).

V nadaljevanju se bo osredotočila na delovnopravne vidike teh oblik dela, zlasti kaj pomeni to za podjetja. Izpostavila bo problematiko dela na črno prek spletnih platform ter kako poteka plačilo za opravljeno delo, vključno z izzivom prispevkov ter varnosti "delavca".

Predavanje bo interaktivno, z možnostjo postavljanja vprašanja med in po predavanju. Vprašanja se lahko pošljejo vnaprej.

pogajalska sola ZDS lezeca 200px2  ZDS logo EU skladi   ZDS logo RS

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Delavnica bo potekala od 10.00 do 11.30.

Predavatelji

doc. dr. Valentina

doc. dr. Valentina Franca

Docentka na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani

Dr. Valentina Franca je docentka na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani in specializirana za področje odnosov med delavskimi predstavništvi in delodajalci. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter članica mednarodnih strokovnih skupin, med drugim je nacionalna predstavnica v Worker Participation Network pri inštitutu ETUI v Bruslju.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice