Predlaganje REK obrazcev in popravljanje poročanih podatkov tudi podatkov potrebnih za oblikovanje pokojninske osnove

Dodajte v koledar
12:00 - 15:30

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

109,00 €

Nečlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na webinarju in gradivo.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Izplačevalcem dohodkov je z Zakonom o davčnem postopku naloženo predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazcev) za izplačane dohodke na katerem opravijo tudi izračun akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Pri izpolnjevanju REK obrazca je pomembna pravilna opredelitev izplačanega dohodka in v povezavi s tem pravilen obračun pripadajočih davčnih obveznosti. V primeru napak pri predložitvi REK obrazca je z zakonom zavezancem dana tudi možnost popravljanja podatkov, pri čemer je treba biti pozoren tako na vsebino popravljenega REK obrazca, kot tudi na pravilen način oddaje popravka.

V letu 2019 se je na podlagi spremenjene davčne obravnave spremenilo poročanje o izplačanem regresu, v letu 2020 pa o izplačanem delu plače iz uspešnosti poslovanja. Navedene spremembe bomo predstavili na konkretnih primerih. 

Na predavanju vas bomo na primerih seznanili tudi s pravilnim izpolnjevanjem in oddajo izjave za pridobitev povračila dela minimalne plače v obliki mesečne subvencije in spremembo osnove za plačilo prispevkov od 1. 7. 2020 dalje.

calculator 723925 1920

Program:

  • Poročanje podatkov o izplačanih dohodkih na REK obrazcih
  • Posebnosti pri poročanju podatkov za dohodke, ki se izplačujejo za daljše obdobje
  • Popravljanje podatkov na REK obrazcu, popravljanje v primeru sodnih odločb in popravljanje v primeru vračila dohodka,
  • Poročanje podatkov potrebnih za oblikovanje podatkov o pokojninskih osnovah in popravljanje teh podatkov
  • Poročanje podatkov o povračilih stroškov na analitičnem delu REK-1 obrazca
  • Posebnosti pri poročanju in popravljanje podatkov o izplačilu regresa in dela plače iz uspešnosti poslovanja
  • Primeri izpolnjevanja REK obrazcev za dohodke iz delovnega razmerja
  • Izjava za povračilo subvencije minimalne plače 
  • Sprememba najnižje osnove za plačilo prispevkov
  • Vprašanja in odgovori

Predavatelji

Dušanka

Dušanka Uhan

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov. Je diplomirana ekonomistka, strokovnjakinja s področja dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Svojo poklicno pot je začela v računovodstvu srednje velike družbe in pri svojem delu uspešno združuje znanje pridobljeno v gospodarstvu in kasneje v javni upravi. Občasno tudi predava, predvsem področje predlaganje REK obrazcev in dohodki iz delovnega razmerja. Njeno področje dela se torej navezuje predvsem na dohodnino in prispevek za socialno varnost ter predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazci).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice