Predlaganje REK obrazcev in popravljanje poročanih podatkov ter novosti sprejete novele Zakona o dohodnini

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

130,00 €

Nečlani ZDS

180,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87, Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Izplačevalcem dohodkov je z Zakonom o davčnem postopku naloženo predlaganje obračunov davčnega odtegljaja (REK obrazcev) za izplačane dohodke na katerem opravijo tudi izračun akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost. Pri izpolnjevanju REK obrazca je pomembna pravilna opredelitev izplačanega dohodka in v povezavi s tem pravilen obračun pripadajočih davčnih obveznosti. V primeru napak pri predložitvi REK obrazca je z zakonom zavezancem dana tudi možnost popravljanja podatkov, pri čemer je treba biti pozoren tako na vsebino popravljenega REK obrazca, kot tudi na pravilen način oddaje popravka.


Na REK-1 obrazcih morajo delodajalci poročati o izplačanih dohodkih iz delovnega razmerja, tudi o povračilih stroškov, ki so izplačani v višini, ki ni obdavčena in drugih dohodkih iz delovnega razmerja, ki so neobdavčeni od 1. 1. 2016 dalje pa tudi podatke za oblikovanje prijave podatkov o osnovah in sprememb teh podatkov.


V letu 2019 se je na podlagi spremenjene davčne obravnave spremenilo poročanje o izplačanem regresu, v letu 2020 pa o izplačanem delu plače iz uspešnosti poslovanja. Navedene spremembe bomo predstavili na konkretnih primerih. V letu 2020 bo na podlagi sprememb pri določitvi bonitete za električni avto dopolnjen individualni REK obrazec s podatki o tipu, starosti vozila, gorivu, ipd. Spremenjeno poročanje bo uvedeno s 1. 7. 2020.


Na predavanju vas bomo na primerih seznanili tako s poročanjem podatkov kot tudi z načinom popravljanja že predloženih REK obrazcev. Poudarek bo dan predvsem poročanju o dohodkih iz delovnega razmerja, pri čemer vas bomo opozorili tudi na posamezne zakonske določbe, ki se nanašajo na vsebino posameznih podatkov REK obrazca.
Dodatno bodo predstavljene tudi spremenjene določbe Zakona o dohodnini, ki so stopile v veljavo 1. 1. 2020. Predstavili vam bomo novosti v zvezi z izračunom akontacije dohodnine od dohodkov iz delovnega razmerja in obračunom bonitete za uporabo električnega avtomobila, ter vpliv teh novosti na predlaganje REK obrazcev.

 accounting 761601

Program:

  • Poročanje podatkov o izplačanih dohodkih na REK obrazcih
  • Samoprijava, popravljanje podatkov v primeru sodnih odločb in v primeru vračila dohodka
  • Poročanje podatkov o prejemniku dohodka in dohodku na individualnem REK obrazcu
  • Poročanje podatkov potrebnih za oblikovanje podatkov o pokojninskih osnovah in popravljanje teh podatkov
  • Poročanje podatkov o povračilih stroškov na analitičnem delu REK-1 obrazca
  • Poročanje in popravljanje podatkov o izplačilu regresa in delu plače iz uspešnosti poslovanja
  • Primeri izpolnjevanja REK obrazcev za dohodke iz delovnega razmerja
  • Novosti v zvezi z izračunom akontacije dohodnine od dohodkov iz delovnega razmerja
  • Novosti pri poročanju bonitete za uporabo osebnega vozila v privatne namene
  • Vprašanja in odgovori

Odmor je predviden ob 10:30 uri.

Predavatelji

Dušanka

Dušanka Uhan

Strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Dušanka Uhan, strokovnjakinja s področja obdavčitve dohodkov fizičnih oseb in obračuna prispevkov

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice