Povračilo stroška prevoza na delo in z dela z vidika pravkar spremenjene davčne uredbe

Dodajte v koledar
09:00 - 12:00

WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

89,00 €

Nečlani ZDS

139,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na seminarju / webinarju in gradivo..

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo:

 • dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Na podlagi plačila boste ob spletni izvedbi prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Obračun povračila stroška prevoza na delo in z dela delodajalcem prestavlja pravo nočno moro. Če malo potenciramo, delodajalec za vsakega delavca vsakič znova preverja ali na relaciji bivališče – mesto opravljanja dela obstaja javni prevoz, je ta javni prevoz za delavca uporaben, sicer na tej razdalji ugotavlja število kilometrov, preverja katera oblika javnega prevoza zagotavlja najnižji strošek, ga (tudi zaradi različnega števila dni prisotnosti delavca na delu) preračunava po mesečni in dnevni vozovnici,….

Način obračuna višine povračila tega stroška je bil namreč povzet po davčni uredbi. Le ta pa se je letos julija spremenil – zelo poenostavil in bo za delodajalce zasebnega sektorja začela veljati od septembra dalje.

Na delavnici bo pojasnjena vsebina nove davčne obravnave povračila stroška prevoza na delo in z dela.

urban 1389838 1920

Kaj pridobite z udeležbo na webinarju:

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede nove obravnave povračila stroška prevoza na delo in z dela.
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti.
 • Prejeli boste pojasnila na vaša konkretna vprašanja na seminarju in tudi po njem. Vprašanja že sedaj pričakujemo na info@zds.si, saj bomo le tako lahko seminar prilagodili natanko vašim potrebam.

Program:

 • Poudarjeno bo kako pomembno je ločevati med pravico do povračila stroška prevoza na delo in z dela in davčno obravnavo te pravice in kako sedanja davčna sprememba vpliva na višino pravice delavca.
 • Povedano bo kako morajo delodajalci ravnati v tem vmesnem obdobju, ko je v kolektivnih pogodbah ali in drugih aktih delodajalca pravica določena na drugačen način kot se po novem obravnava davčno?
 • Kdaj bodo delodajalci lahko začeli izplačevati povračilo stroška prevoza na delo in z dela na bistveno bolj enostaven način?
 • Kateri delodajalci lahko že septembrsko povračilo stroška prevoza na delo in z dela obračunajo po novem davčnem principu?
 • Ali sme delodajalec delavcem izplačevati povračila stroškov prevoza na delo in z dela po različnih kriterijih, recimo enim po mesečni vozovnici, drugim po kilometrini, čeprav obstaja javni prevoz? Enim celotno, drugim delno kilometrino?
 • Kakšen zapis pravice do povračila stroška prevoza na delo in z dela v kolektivnih pogodbah bo najbolj racionalen?
 • Lahko boste zastavili tudi druga vprašanja, vezana na povračilo stroška prevoza na delo in z dela.

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pirš je zaposlena na Združenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statističnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obsežnejše vsebine so predstavljene v priročnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, krajši prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice