POSNETEK WEBINARJA: Povračilo stroška prevoza na delo in z dela z vidika pravkar spremenjene davčne uredbe

Ste zamudili webinar v živo? Pridobite lahko posnetek webinarja!

Dodajte v koledar
00:00 - 00:00

POSNETEK WEBINARJA 📽

Trajanje: 2:12:21

Kotizacija

Člani ZDS

79,00 €

Nečlani ZDS

139,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje posnetek webinarja in gradivo.

Posnetek prejmete takoj po plačilu predračuna.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila.

Prijava na dogodek

S prijavo (kot udeleženca navedete osebo, kateri pošljemo posnetek) prejmete predračun in po plačilo le tega vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do posnetka.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

ZDS Logotip Delodajalska akademija CMYK 1

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Zaradi velikega zanimanja smo za vas pripravili posnetek webinarja, ki je 28.9.2021 potekal v živo. Po ogledu je možno svetovanje predavateljice tudi v živo preko telefona. Navodila dobite v posnetku.

O VSEBINI:

Obračun povračila stroška prevoza na delo in z dela delodajalcem prestavlja pravo nočno moro. Če malo potenciramo, delodajalec za vsakega delavca vsakič znova preverja ali na relaciji bivališče – mesto opravljanja dela obstaja javni prevoz, je ta javni prevoz za delavca uporaben, sicer na tej razdalji ugotavlja število kilometrov, preverja katera oblika javnega prevoza zagotavlja najnižji strošek, ga (tudi zaradi različnega števila dni prisotnosti delavca na delu) preračunava po mesečni in dnevni vozovnici,….

Način obračuna višine povračila tega stroška je bil namreč povzet po davčni uredbi. Le ta pa se je letos julija spremenil – zelo poenostavil in bo za delodajalce zasebnega sektorja začela veljati od septembra dalje.

Na delavnici je pojasnjena vsebina nove davčne obravnave povračila stroška prevoza na delo in z dela.

urban 1389838 1920

Kaj pridobite z nakupom posnetega webinarja:

 • Praktični in uporabni odgovori na vsa odprta vprašanja glede nove obravnave povračila stroška prevoza na delo in z dela.
 • Opozorili vas bomo na sprejete zakonodajne novosti ter na najpogostejše napake in podali priporočila, kako jih odpraviti.
 • Prejeli boste pojasnila na vaša vprašanja na webinarju in tudi po njem.
 • Z nakupom, vam je posnetek na voljo 30 dni.

Program:

 • Poudarjeno je kako pomembno je ločevati med pravico do povračila stroška prevoza na delo in z dela in davčno obravnavo te pravice in kako sedanja davčna sprememba vpliva na višino pravice delavca.
 • Povedano je kako morajo delodajalci ravnati v tem vmesnem obdobju, ko je v kolektivnih pogodbah ali in drugih aktih delodajalca pravica določena na drugačen način kot se po novem obravnava davčno?
 • Kdaj bodo delodajalci lahko začeli izplačevati povračilo stroška prevoza na delo in z dela na bistveno bolj enostaven način?
 • Kateri delodajalci lahko že septembrsko povračilo stroška prevoza na delo in z dela obračunajo po novem davčnem principu?
 • Ali sme delodajalec delavcem izplačevati povračila stroškov prevoza na delo in z dela po različnih kriterijih, recimo enim po mesečni vozovnici, drugim po kilometrini, čeprav obstaja javni prevoz? Enim celotno, drugim delno kilometrino?
 • Kakšen zapis pravice do povračila stroška prevoza na delo in z dela v kolektivnih pogodbah bo najbolj racionalen?
 • Odgovori na vprašanja udeležencev vezana na povračilo stroškov prevoza na delo in z dela.

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pirš je zaposlena na Združenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statističnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obsežnejše vsebine so predstavljene v priročnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, krajši prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice