WEBINAR: POREKLO BLAGA ­čŚ║ ÔÇô zakonodaja, pravila, novosti in pri─Źakovanja

Dodajte v koledar
09:00 - 12:15

WEBINAR ­čĺ╗

Kotizacija

─îlani ZDS

99,00 €

Ne─Źlani ZDS

149,00 €

DDV NI VKLJU─îEN!

Vklju─Źuje udele┼żbo na webinarju in gradivo.

Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo: dva ali ve─Ź udele┼żencev -10 %┬ápopust za vsakega udele┼żenca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pri─Źetkom na transakcijski ra─Źun ┼ít. SI56 0201 1001 5672 692.┬áNa podlagi pla─Źila boste prejeli povezavo za dostop do spletnega webinarja.

Prora─Źunski uporabniki vpi┼íite ob elektronski prijavi v polje opombe rok pla─Źila, ob registraciji predlo┼żite naro─Źilnico.

Prijava na dogodek

Prijave┬ásprejemamo┬ádo zapolnitve mest┬áoziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobra┼żevanja, do 10:00 ure. Za morebitna vpra┼íanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave┬á(info@zds.si) upo┼ítevamo do 2 delovnih dni pred za─Źetkom izobra┼żevanja, sicer zara─Źunavamo kotizacijo v celoti.┬á

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobra┼żevanje? Pi┼íite nam na e-naslov┬ámartin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Martin ┼ámal─Źi─Ź
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal┬ápreko aplikacije Zoom. Za udele┼żbo na webinarju si lahko predhodno nalo┼żite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih.┬áNavodila ter povezavo za spremljanje in udele┼żbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporo─Źi izobra┼żevanje

Izobra┼żevanje lahko priporo─Źite svojim znancem, tako, da v polje vpi┼íete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Poreklo blaga ­čŚ║ predstavlja ┬╗gospodarsko dr┼żavljanstvo┬ź blaga v mednarodni trgovini, poznavanje pravil o poreklu blaga pa prina┼ía gospodarskim dru┼żbam koristi tako pri uvozu kot tudi pri izvozu. Na seminarju bomo udele┼żence seznanili s pravili o poreklu blaga, novostmi na podro─Źju porekla blaga ter . Poudarek bo na sporazumih o prosti trgovini, ki so za─Źeli veljati v letu 2019 (ne bomo pa zanemarili tudi ostalih sporazumov) , dokazilih o poreklu ter pogojih za pridobitev porekla (predvsem kumulaciji porekla blaga). Predstavili pa bomo tudi novosti, ki nas ─Źakajo v bli┼żnji prihodnosti (novo Obvestilo Komisije v zvezi z uporabo Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskih preferencialnih pravilih o poreklu ali protokolov o pravilih o poreklu, ki dolo─Źajo diagonalno kumulacijo med pogodbenicami k tej konvenciji ter revizija Regionalne konvencije o pan-evro-mediteranskih preferencialnih pravilih o poreklu).

­čîŹ Ne spreglejte:

 • Predavanje bo vodila vrhunska strokovnjakinja na podro─Źju porekla blaga!
 • Morebitna vpra┼íanja nam posredujte na naslov┬áinfo@zds.si, odgovore boste izvedeli na izobra┼żevanju.
 • Pri pla─Źilu kotizacije upo┼ítevajte popuste, ki se se┼ítevajo:┬á
  • dva ali ve─Ź udele┼żencev - 10 % popust┬áza vsakega udele┼żenca
 • Ali vam razpisan termin ne ustreza? Pi┼íite nam na e naslov┬áinfo@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu

Zaradi ob┼íirne tematike se bomo na spletnem seminarju osredoto─Źili na teme in prakti─Źne primere, ki jih bodo izbrali slu┼íatelji.

POREKLO3

­čîŹ Program:

 • sporazumi o prosti trgovini (s poudarkom na Sporazumu o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko ter Sporazumu o prosti trgovini med EU in Republiko Singapur),
 • razli─Źna dokazila o poreklu, ki se uporabljajo za dokazovanje porekla blaga, ter oznake za ta dokazila, ki se vpi┼íejo v carinsko deklaracijo,
 • pogoji za pridobitev porekla,
 • diagonalna kumulacija in obvestila Komisije (zadnje obvestilo Komisije in novo obvestilo Komisije, ki ┼íe ni bilo objavljeno v Uradnem listu EU ÔÇô objavljeno naj bi bilo v drugi polovici februarja ali v za─Źetku marca 2020),
 • revizija Regionalne konvencije,
 • carinska unija med EU in Tur─Źijo ÔÇô potrdilo o gibanju blaga A. TR. in status blaga v prostem prometu, na─Źini trgovanja z vsemi posebnostmi,
 • trgovina znotraj dr┼żav ─Źlanic EU in dokazovanje preferencialnega porekla blaga na notranjem trgu EU,
 • primeri iz prakse.

Med spletni predavanjem bo 15 minutni odmor.

Predavatelji

Ana

Ana Ma─Źek

Strokovnjakinja na podro─Źju porekla blaga.

Predavateljica je vrhunska strokovnjakinja na podro─Źju porekla blaga.

Informativni obra─Źun pla─Ź

Za vas smo pripravili priro─Źne obrazce za obra─Źun pla─Źe, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obra─Źun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo pla─Źe/dru┼żbenike, ter obra─Źun dohodka po pogodbi o opravljanju za─Źasnega ali ob─Źasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obra─Źun

Bodite na teko─Źem

┼Żelite prejemati e-obvestila o izobra┼żevanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice