Pomladanska napoved gospodarskih gibanj in izzivi na trgu dela

Dodajte v koledar
10:00 - 11:30

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

 

Prijava na dogodek

Rok prijave:  Vaše prijave sprejemamo do zasedbe mest oziroma zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10. ure.

Odjave:  Prosimo, da nam morebitno odsotnost sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si v izogib pripravi gradiva in pogostitve ter s tem omogočite udeležbo zainteresiranim.

 

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Združenje delodajalcev Slovenije izvaja projekt »Pogajalska šola – Usposabljanje delodajalcev za socialni dialog (Pogajalska šola 2)«, katerega namen je krepiti kapacitete socialnih partnerjev za učinkovitejša pogajanja na nacionalni, panožni in podjetniški ravni. V ta namen organizira sklop delavnic.

Na delavnici bo mag. Marijana Bednaš, vršilka dolžnosti direktorja UMAR, predstavila najnovejše gospodarske napovedi, ki jih bo UMAR objavil v drugi polovici marca, s poudarkom na pričakovanih prihodnjih gibanjih na trgu dela. Kakšni so obeti glede pomanjkanja usposobljenih delavcev, brezposelnosti, kako se bodo gibale plače v prihodnjih letih? Izvedeli boste, kakšni obeti so napovedani za gospodarstva oziroma trge, na katere pretežno izvažajo slovenska podjetja.

Na delavnici bodo podrobneje predstavljene tudi ugotovitve lanskih Ekonomskih izzivov, v katerih je UMAR analiziral gibanje, strukturo in možnosti za prihodnji razvoj področja plač, tudi s poudarkom na minimalni plači.

pogajalska sola ZDS lezeca 200px    ZDS logo EU skladi     ZDS logo RS

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Delavnica bo potekala od 10.00 do 11.30.

Predavatelji

mag. Marijana

mag. Marijana Bednaš

Vršilka dolžnosti direktorja UMAR Urad RS za makroekonomske analize in razvoj

Na Uradu Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj (UMAR) je zaposlena od leta 1998. V letih 2000-2003 je vodila projekt priprave pomladanske in jesenske napovedi gospodarskih gibanj in bila glavna urednica Pomladanskega poročila in Jesenskega poročila. V obdobju 2001‑2005 je vodila sektor za makroekonomske analize in ekonomsko politiko, od leta 2005 do prevzema funkcije vršilke dolžnosti direktorja UMAR konec novembra 2018, pa je bila namestnica direktorja UMAR.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice