Plačilo za delo po ZDR-1 – na kaj morate biti pozorni!

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Predavalnica – Visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

90,00 €

Nečlani ZDS

150,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca. Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite

Prijava na dogodek

IZOBRAŽEVANJA - Prijava na izobraževanja

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje?  Pišite nam na e naslov  info@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87 (Frida Bertoncel)
E-naslov: frida.bertoncel@zds.si

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Po zaključku izobraževanja udeleženci pridobijo potrdilo o udeležbi.

Pred izvedbo izobraževanja bo prijavljenim na izobraževanje na elektronski naslov poslan opomnik o izobraževanju.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Splošno o seminarju:

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) je stopil v veljavo 12. aprila 2013. V obdobju od pričetka veljavnosti zakona se je pokazalo, pri izvajanju katerih določb zakona imajo v praksi uporabniki največ težav oziroma v zvezi s katerimi določbami zakona se poraja največ vprašanj.

Na predavanju bodo udeležencem predstavljene ključne spremembe na področju prejemkov iz delovnega razmerja zaradi uveljavitve Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) oziroma razlike med določbami tega zakona in prejšnjega Zakona o delovnih razmerjih (ZDR).

Poudarek bo dan na določbe ZDR-1, s katerimi zakon odkazuje na ureditev pravic na raven kolektivnih pogodb dejavnosti ter podjetniško raven. Pri tem bomo delodajalce opozorili, kakšne so možnosti pri urejanju problematike prejemkov iz delovnega razmerja na ravni dejavnosti in podjetniški ravni ter na kaj biti pri tem pozoren.

Izpostavili bomo tudi ključna vprašanja, ki se uporabnikom zastavljajo na področju prejemkov iz delovnih razmerij od pričetka veljavnosti zakona ter predstavili odgovore na zastavljena vprašanja.

Predavanje vključuje konkretne primere ter najpogostejša vprašanja in odgovore.

Predavanje je namenjeno vsem, ki vas zanima tematika prejemkov iz delovnih razmerij, ki se izplačujejo v zasebnem sektorju.

Prijavljeni na seminar nam lahko predhodno svoja vprašanja pošljejo po elektronski pošti na naslov info@zds.si.

Program:

od 9:00 do 13.00 ure

  1. Pregled bistvenih razlik med določbami ZDR in ZDR-1
  2. Pregled napotilnih norm ZDR-1
  3. Najpogostejša vprašanja delodajalcev s praktičnimi primeri

Odmor je predviden ob 10.30 uri.

Predavatelji

Nataša

Nataša Peterca

Samostojna svetovalka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Nataša Peterca je samostojna svetovalka na Združenju delodajalcev Slovenije, specializirana za področje prejemkov iz delovnih razmerij. Ima večletne izkušnje s svetovanji in predavanji in je avtorica ter soavtorica strokovnih prispevkov in publikacij s področja, ki ga pokriva.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice