Odškodninski zahtevki za poškodbe pri delu

Dodajte v koledar
09:00 - 13:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

ali kot WEBINAR 💻

Kotizacija

Člani ZDS

119,00 €

Nečlani ZDS

159,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo (in pogostitev).

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -

 • 10 % popust za vsakega udeleženca in
 • 10% popust za prijave do 31.8.2020.

👉 Izobraževanje je pripravljena za izvedbo v obeh oblikah, izvedbo v predavalnici kot tudi spletno oz webinar. Izvedba v predavalnici bo potekala v majhni skupini v skladu z upoštevanjem navodil NIJZ in z vso odgovornostjo po izvedbi z ustrezno zaščito za udeležence, predavatelje in vse prisotne na izvedbi izobraževanja. Poskrbeli bomo za prostor med udeleženci in potrebna zaščitna sredstva.

👉 Prosimo, da v opombo zapišete katera oblika bolj ustreza vašim željam. Na spletno - webinar izvedbo bo naknadno upoštevan dodatni 20% popust.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti.

Izobraževanje bo zvedeno v manjši skupini do 10 udeležencev in v skladu z vsemi navodili NIJZ. V kolikor na razpisan datum izobraževanja ne bo možno izvesti v živo bo le ta izveden v obliki spletnega seminarja oz. webinarja. V tem primeru bo ustrezno znižana tudi sama cena dogodka.

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87, Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

❗ Praktični pristop pri obravnavi poškodb pri delu in zavarovanju odgovornosti delodajalca

Odškodninski zahtevki oziroma regresni zahtevki so v zadnjem času pogosta tema s katero se srečujejo delodajalci.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je pristopil k intenzivnemu uveljavljanju in seveda izterjavi regresnih zahtevkov za stroške zdravljenja zaradi poškodb pri delu. Temi sledi tudi Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ), ki zahteva povrnitev povzročene škode od delodajalca, če je zavarovančeva invalidnost, potreba po tuji pomoči in postrežbi ali smrt posledica tega, ker niso bili izvedeni ukrepi za varnost in zdravje pri delu ali drugi ukrepi, predpisani ali odrejeni za varnost ljudi.

Kakšne so težave s katerimi se sooča delodajalec? Predvsem je to objektivna odgovornost delodajalca, pomanjkljivosti v postopku raziskave poškodbe pri delu in v dokumentaciji (obrazci ER 8 v rubriki ''opis poškodbe'' so praviloma pomanjkljivo izpolnjeni ali celo prazni), raziskave poškodb pri delu s strani služb VZD ali pooblaščenih zunanjih strokovnih sodelavcev brez zaključkov, itd.

Komu je delavnica namenjena:

Odgovornim osebam delodajalca za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, koordinatorjem dela, odgovornim vodjem del, vodjem proizvodnih obratov, vodjem kadrovskih služb, strokovnjakom za varnost in zdravje pri delu v podjetjih, odgovornim za zaposlovanje delavcev in vsem, ki jih to področje zanima.

Mnenja preteklih udeležencev:

 • Zelo prijetno presenečen, glede na temo sem pričakoval suhoparno zgodbo.
 • Izobraževanje je bilo poučno, predavatelj odličen.
 • Zelo nazorno prikazuje probleme, ki lahko nastopijo v podjetju.

Ne spreglejte:

 • Predavatelj imata bogate izkušnje in znanje na področju varnosti in zdravja pri delu, je predsednik Gospodarske zbornice varnosti pri delu in sodni izvedenec za varnost in zdravje pri delu.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca, za prijave do 31.8.2020 dodaten 10 % popust!

business world 541432

Program:

 • pravne podlage za uveljavljanje odškodninskih zahtevkov,
 • vrste odškodninskih - regresnih zahtevkov (ZZZS, ZPIZ, oškodovanec)
 • predpostavke odškodninske odgovornosti,
 • postopek uveljavljanja odškodninskih zahtevkov,
 • primeri poškodb pri delu.

Odmor s pogostitvijo je predviden ob 10:45 uri.

Predavatelji

mag. Milan

mag. Milan Srna

Predsednik Gospodarske zbornice varnosti pri delu

Mag. Milan Srna, predsednik Gospodarske zbornice varnosti pri delu in sodni izvedenec za varnost in zdravje pri delu, je svojo poklicno pot na tehničnem področju začel v proizvodnji, po študiju se je posvetil projektiranju strojev in naprav. Nadaljeval je kot inšpektor za delo na medobčinski in nato na državni ravni. Po pridobitvi naziva magister znanosti je bil predstojnik Centra za tehnično varnost, pozneje pa direktor Urada RS za varnost in zdravje pri delu. Poleg službenih obveznosti je svoje izkušnje in znanje nadgrajeval in delil še kot sodni izvedenec za varnost in zdravje pri delu, kot izvedenec TAIEX v okviru evropskih projektov tehnične pomoči državam pri usklajevanju in izvajanju evropske zakonodaje, kot član delovne skupine pri Ministrstvu za gospodarstvo za področje strojev, v okviru projekta PHARE kot predsednik usmerjevalnega odbora za razvoj slovenskega sistema varnosti

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice